28.10.13

Pühabased mõtted

Nii umbes poolenisti tavaline tööpäev, mille sisse mahtus, nagu pühapäeviti tavaliselt, ema külastamine. Mis tähendas seekord taas imehead ja veel paremini maitsvat hakklihakastet ja sinna juurde kõike muud, mis moodustab ühe mehise kõhutäie. Ja ema juurest kaasa veel ka jälle tubli koguse õunamahla, seda imelist nestet, mis nii armsalt maitseb, ahh ... Nagu enamasti, ei jäänud puudu ka korralik peatäis, seda mõistagi ikka ristsõnade kujul, millest poole moodustas täna ristsõnavihik Meistriristik, mis andis päeva täielisusele oma tubli lisa. Kõige muu põneva hulgas sain teada sellise sõnaühendi nagu "Sloani liniment" - nojah, selleni jõudmine võttis ebaproportsionaalselt palju aega, aga hea, et sai teadmisi rikastada.

Tagasiteel koju tegin pisikese kaare ning möödusin elukohajärgse suurema universaalmagasini välisseinast just selle koha pealt, kus asub pakiautomaat ja kus mind ootas ees üks raamatusaadetis, mille napp sisu olgu ka siin ära mainitud:



Poolikumaks muutis (töö)päeva aga asjaolu, et ETV2 oli küll ehk hõimupäeva seisukohalt hilinenult, aga hõimukuu vaatenurgast veel igati ontlikul ajal eetrisse paisanud terve õhtutäie visuaalseid pildikesi peamiselt sugulasrahvastest. Mida ma otsustasin ka enam-vähem püsiva tähelepanuga ära vaadata. Eks ta nii oli, nagu ma ühes viimatises Sirbi ülevaates, milles samuti hõimlastest rohkem juttu oli, mainisin, et teatav masendus tuleb peale, kui idapoolsematest (aga ka lõunapoolsematest) hõimlastest midagi lugeda või vaadata: nende lugu on selgelt hääbumise lugu, vähemalt praegu pole selles paraku mingit kahtlust. Siiski - ja õnneks - mitte allakäigu, vaid just sellise vaikse hääbumise lugu, omamoodi ka nukker-ülev. (Mis muidugi ei tähenda, et see mulle meeldiks, aga mu jõust jääb paraku väheks, et midagi selle juures kuidagi teisiti pöörata - või on ka see üks samuse hääbumistunde kaasnähte? võib-olla ...)


Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Maailma ajalugu (ETV), Miks puud enam ei kõnele? (ETV2), Liivi rannal (ETV2), Liivlaste lood (ETV2), Ütsi, ütsi. õeke! (ETV2), Lend (ETV2), Juri Vella maailm (ETV2), Itelmeeni lood (ETV2), Vares ja hiired (ETV2), Nõiutud saar (ETV2), Hääled (ETV2), Harry Potter und die Heiligtümer des Todes, Teil 1( RTL)

No comments:

Post a Comment