18.10.13

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev. Rien.

Loetud: Akadeemia 10/2013
Vaadatud. Kättemaksukontor (TV3), Turist (Kanal2)

3 comments:

  1. Hea nali Teie tõlgitud raamatus:

    http://pehkindpriimula.blogspot.com/2013/10/paeva-nali-parineb-taas-mine-lemmikfb.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ma nägin ka seda ja seal FB grupis käis selle üle elav arutelu. Siia tasub kopeerida kirjastuse esindaja vastus:
      Tere! Uurisin järele ja siin ei ole süüdi ei tõlkija ega toimetaja-korrektor. S.t tekstis on seisnud algusest peale sõna "energiavarud", kuni päris viimaste korrektuuriparanduste sisse viimise käigus on midagi juhtunud. Ausalt öeldes olime ise ka päris imestunud, sest see, et sõna on asendunud mingi suvalise tähekombinatsiooniga, pole ilmselgelt just päris tavapärane viga. Ühesõnaga, see on küljenduse käigus kogemata juhtunud aps, mida tuleb mõnikord ette - ka küljendajad on inimesed. Selle eest palun anonüümselt teemapüstitajalt (ja muidugi teistelt lugejatelt) Varraku nimel vabandust. Ja kui tõesti on raamatus trükivigu "ca igal neljandal leheküljel", siis palun võtke meiega ühendust, leiame kindlasti mingi lahenduse.

      Delete
  2. Võib-olla on kirjastusse tööle sattunud mitmetes kommentaariumides varem peaasjalikult nime "trombs" all esinenud kommija, kelle üks lemmikfraas on alati olnud "pupupup", mis tähendab tema kasutuses midagi "mul on tegelikult argumendid otsas, aga pane suu kinni rsk" sarnast :)

    Küljendamise käigus osatakse aga jah mitmel pool hämmastavat praaki kokku keerata, see ei üllata enam üldse.

    ReplyDelete