22.4.14

Esmabased mõtted

Tänase päeva selge nael ja kulminatsioon oli pärastlõunane väljaskäik. Selle siht oli taas ühe väikese selts-, sõprus- ja tutvuskonna kokkusaamine, seekord mitte nii äkitselt ning eks- ja imprompt, kui viimasel ajal vaat et tavaks saanud, vaid siiski väikese etteteatamisega. Mis aga ei vähendanud rõõmu ja üllatust ja kõike muud positiivset, mis nende kokkusaamistega ikka kaasnenud on, täna siis näiteks ka sellest, et sain oma ihusilmaga ära näha ühe inimese, keda ma nimepidi ammugi teadnud olen.

Kokkusaamine ise toimus kohas nimega Põrgu, kus ma kunagi ammu vististi olen ka käinud, ainult et mälestused on sellest suhteliselt hägused (vist kandis too koht toona ka teist nime, ehkki seegi on pisut hägune). Väga tore koht igal juhul: milline õllevalik! - nii umbkaudu kümneleheküljelisest menüüst on oma pool vaid õllesortide pikk, nii pikk loend. Ja toidudki olid täitsa korralikud, ehkki mõistagi hinnaklass on asukohta arvestades mõistagi selline pisut kallimapoolsem. Põrgule iseloomulikult oli seegi ajaveetmiskoht maa all ja mis samuti üllatav: keset linna puudus täielikult telefonilevi - loomulikult, kui arvestada jällegi asukohta ja kõikvõimalikke pakse müüre, mis igast küljest ümber, on see ka arusaadav. Koht paistis ka piisavalt populaarne olevat: ehkki oli tegu esmaspäeva õhtuga, võib arvata, et kui me poleks alustanud just siis, kui me alustasime, oleks paar tundi hiljem nähtavasti olnud võimatu juba meid kõiki mahutavat lauda leida. Aga seekord võib vaid öelda, et igatahes oli see õhtupoolik kenasti veedetud aeg, rohke naeru ja lõbu ja kõige muu mõnusaga.

Et pärast selle ürituse tasapisist lõppu ühel kaaslasel aidata aega surnuks lüüa ja teisel kõhtu täis saada, külastasime ka kohalikku Subwayd. See muidugi oli olemiselt just selline lihtne kiirtoidukoht, nagu ta ju olema peabki, nii et ega sellest midagi palju rääkida ei ole, kui mitte mainida, et sealgi jagus vähemalt meile lõbu jätkuvalt laialt :-)

Kindlasti ei tohi märkimata jätta ka seda, et enne neid üritusi jõudsin läbi põigata raamatukauplusest, et üks mulle osaks langenud kinkekaart raamatuteks teha. Olgu siis ka siin ära mainitud, millisteks:

  • L. Tolstoi. Mis on kunst?
  • M. Helme. Õhusõda Eestis 1941-1945
  • R. Helme. Soome vallutamine 1808-1809


Loetud: The Oxford Handbook of Philosophy of Time
Vaadatud: Välisilm (ETV), Roosi nimi (ETV2), Tomorrow, When the War Began (Pro7)

No comments:

Post a Comment