18.6.14

Teisibased mõtted

Täna jõudsin siis KDE dokumentatsiooni kallale, ikka samuses stabiilses harus, aga ei saanud just väga palju ära teha, sest vastu õhtut sekkus Postimees enneolematu sooviga üht päris pikka artiklit tõlkida, mida ma ka usinalt tegema hakkasin.

Jalgpalli MMi tänane esimene mäng Belgia ja Alžeeria vahel oli mõnes mõttes huvitav vaadata, aga teiselt polt jälle üpris igav. Enne turniiri kõneldi miskipärast Belgiast päris palju, nentides, et on küll "noor" meeskond, aga väga võimekas ja võib ehk ja võib-olla kaugele jõuda. Tänasest mängust seda just tunda ei olnud, ehkki võimekust näitasid nad üles küll. Nimelt oli Alžeeria valinud algusest peale taktika, mida võib julgelt nimetada umbkaitseks ja selle lahtiharutamine võttis belglastel kaua, väga kaua aega. 2:1 võit neile küll lõpuks tuli, kui nad sellega hakkama said, aga sarnaselt kommentaatoritega jäi ka mulle mulje, et nad oleksid ehk võinud seda tunduvalt varemgi teha, kui oleksid julgemalt ja sihikindlamalt mänginud. Pigem võiks kiita alžeerlasi, kes nähtavasti enda ründealaseid puudujääke teades suutsid nii pikalt valitud mänguplaanist kinni pidada ja seda lausa hiilgavalt ellu viia. Nojah, nõndanimetatud mänguilu see ju ei paku, küll aga võimalust nautida tehnilist võimekust.

Seevastu teine mäng Brasiilia ja Mehhiko vahel pakkus silmailu küllaga ja kuhjaga. Ehkki tulemuseks oli 0:0 viik, ei langenud selles mängus tempo kordagi alla, terve mängu meeskonnad aina tormasid ja ründasid, nagu ladinaameeriklastel enamasti tavaks. Mida oli ääretult kaunis vaadata, isegi kui tuleb tunnistada, et eriti brasiillased, aga mõningal määral ka mehhiklased on loobunud esimest korda vist just brasiillaste välja öeldud maksiimist "Lööge meile palju tahate, meie lööme rohkem" ning pannud suurt rõhku kaitsetegevusele, mistõttu ka hästi mõeldud rünnakud ei kippunud sugugi nii hästi lõppema. Aga ka mõlema kaitse oli väga aktiivne, mitte selline "bussi parkimine", nii et sedagi oli imeilus vaadata. Tõsi, sellist nutikust ja elaani, mida võis imetleda möödunud aastal konföderatsioonide karikal, Brasiilia meeskonnal jätkuvalt ei olnud, mis sunnib pisut kahtlema, kui edukad nad kodusel turniiril suudavad olla, aga potentsiaal on neil siiski olemas ja seda on palju. Loodetavasti see ka avaneb veel õigeaegselt.

Päeva viimane mäng Venemaa ja Lõuna-Korea vahel langes aga taas selliste Kapa-Kohila tasemega mängude sekka. Mõlemad justkui tahtsid midagi teha, aga ikka ei tulnud neil midagi välja - ja mitte tingimata seepärast, et vastane oleks takistanud ja vastu hakanud, vaid omaenda oskamatuse tõttu. Ka mõlemad väravad 1:1 viigiga lõppenud mängus võib panna pigem väravavahtide kobatamise, mitte ründajate oskuslikkuse arvele. Siiski, kui vähegi tahta hinnata, jättis Lõuna-Korea võimalust mööda kindla struktuuri ja süsteemiga mänguplaani järgimine sümpaatsema mulje, nii et kui ehk mõlemad võivad, küll ennustatavalt raskustega, üle käia Alžeeriast, siis Belgia vastu suudab ehk paremini hakkama saada ikkagi Lõuna-Korea. Aga eks seda muidugi näeb: ennustustel on üks halb komme tühja minna :-)


Loetud: Imeline Ajalugu 6/2014
Vaadatud: jalgpalli MM: Belgia-Alžeeria (ETV), jalgpalli MM: Brasiilia-Mehhiko (ETV), jalgpalli MM: Venemaa - Lõuna-Korea (ETV)

Tarkvaratõlked:
KDE stabiilne haru
KDE arendusharu

1 comment:

  1. www.nf4008.org Link Alternatif Bandar Judi Sabung Ayam S128

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    ReplyDelete