26.7.12

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida pisut kärpis ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Täna algasid taas suhtkoht tipptasemel jalgpallimängud, sedakorda olümpiaareenil. Ma natuke kaalusin, kas neid vaadata, aga need on nii kuradima tihedalt koos, et pidasin, eriti praegust maru tihedat töögraafikut arvestades, paremaks piirduda ainult alagrupijärgsete mängudega ... Aga eks ma silma püüan ikka peal hoida, vähemalt tulemusi vaadata ja võib-olla ka põgusalt mingeid kokkuvõtvaid lõike. Tänane avapäev igatahes suuri üllatusi ei toonud: Brasiilia 5:0 võit Kameruni üle on muidugi päris suur, aga kui võistkonnas on ikka kuuekordne maailma parim jalgpallur Marta, kes ka täna kaks väravat lõi, ei ole ju midagi imestada ... Pigem võis pisut imestada ameeriklaste üllatavalt suureskoorilise 4:2 võidu üle Prantsusmaa vastu (isegi kui USAl on väga kindlalt juba pikemat aega maailma parim võistkond).

Täna sai muu hulgas koostöös, milles õige pisuke panus oli ka siinkirjutajal, valmis (ingliskeelne) juhend Mageia potentsiaalsetele tõlkijatele. Et praegu ühtegi põhimõtteliselt tutvustust mitte vajavat veebikeskkonda ei ole, tuleb läbi ajada versioonihaldussüsteemi Subversion kasutamisega, mis aga, tundub, on õige mitmele tõlkimisest huvitatule väga tume ja võõras maa. Igatahes on nüüd nende, aga miks ka mitte teiste jaoks mingisugune juhend olemas, kuidas talitada.


Loetud: Akadeemia 7/2012
Vaadatud: Salajane ladu 13 (Universal), Doktor Who (Yle2), Sündmus (TV3), MLS All Stars - Chelsea (Kanal12), Spacehunter - Jäger im All (RTL2)

No comments:

Post a Comment