3.4.10

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev, mille vältel leidis taas kinnitust tõsiasi, et kui päeva alustada rõõmsas meeleolus, siis lendab ka ülejäänud päeva ajal nii töö kui kõik muu nagu linnutiivul ning see kujutab endast vaid lusti ja lillepidu. Sellele rõõmsale algusele pani aluse kohe pärast ärkamist vaadatud Kättemaksukontori järjekordne osa, mis ilmselgelt oli tehtud "1. aprilli eri" vaimus. Ega ta sisult polnud palju parem kui tavaliselt (õnneks ka mitte halvem), aga kahtlemata on sellistel lausetel nagu "Porno on täitsa rõve... Naised peavad ikka kaetud olema, nagu nad on looduse poolt loodud" või seletustel, et kõlbelise allakäigu vältimiseks tuleb hoolikalt käsi pesta, sest puhaste käte külge ei jää isegi pistiseraha kinni, sees päris tubli vägi jõuda rahva seas laiemalt käibelegi.

Täna nägi ka ilmavalgust tulevase Mandriva Linux 2010.1 ehk kevadväljalaske esimene beetaversioon, mille kohta ma tegin ka lühikese uudisnupu.

Üks asi, mis mul unus eile märkimata (mis näitab, et ma pole ikka õige härrasmees, sest õige härrasmees sellist teemat juba ei unustaks...) ja mis täna tundus paljudel keelel ja meelel olevat, oli ilm. Ma olin eile tõsiselt hämmeldunud, kui avastasin välja astudes, et suurem osa lumest on jäljetult haihtunud, alles on ainult suuremad hunnikud, need kolmemeetrised, mida tõenäoliselt kuhjati kokku kelgutootjate õhutusel, et nad saaksid ka suvel oma toodangut edukalt maha müüa ja inimesed õhetavate nägudega pisikeste mägede otsast alla lasta. Selle lume kadumise tegi veel müstilisemaks see, et kuskil polnud ka eriti vett näha (ka mu enda akna taga, mitme suure maja vahel, on alles mõned lumesiilud, aga nende ümber on maapind kuiv ja tahe). Et samal ajal võis lugeda ja kuulda, et mitmel pool Eestis siiski sulavesi on olemas ja lausa uputab, siis jääb nähtavasti üle tänada õnne ja oma head nina, et ma sellise elukoha olen valinud. Väidetavalt olevat peaminister Ansip kunagi öelnud, et parim lumekoristaja on kevad ja tema sõnades ei ole põhjust kahelda, sest ta on ju peaminister ja poliitik ning need sõnad on kogu maailmas alati olnud laitmatu maine ja üdini ausa inimese sünonüümideks. Aga selle eest, et Tallinnas või vähemalt kitsamalt mu elupaigas on see lumekoristamine käinud nii valutult, tuleb nähtavasti tänada otseselt austatud linnapead ja tema usinaid käsilasi, kes on päästnud vähemalt kaks viiendikku Eesti elanikest igasuguste tulvavete ja muude koleduste eest.


Loetud: [digi] aprill 2010, TM Kodu & ehitus 2/2010
Vaadatud: Kättemaksukontor (TV3), Mis toimub? (TV3), NCIS: Kriminalistid (TV3), Aliens vs. Predator 2( RTL), Obitel' zla: võmiranie (PBK)

No comments:

Post a Comment