1.4.10

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev.

Tänu Facebooki sõbra Maarise viitele sattusin lugema NYT-i mõtlemapanevat lugu sellest, kui tähtis on raamatu kaas. Õieti oli artikli algusosas rõhutatud seda, et kaane tõttu, mida kuskil silmad, võid sattuda hea raamatu peale, ja osutatud ohule, et e-raamatute levides kaob selline võimalus. Ma siiski ei tahaks seda uskuda - juba seda artiklit lugedes kangastus mul silme ees võimalus, et lugeri välisküljel kuvatakse loetava raamatu (või ka mõne muu teksti) kaant või mingit muud seda iseloomustavat kujutist. Ja kui see tuli juba mul pähe, siis ma usun, et see tuleb pähe ka kellelgi, kellel on tehnilist nutti või vähemalt tehnilise nutiga sõpru või äripartnereid, kes sellise asja mingil hetkel ka teoks teevad. Sest see on ju lisaks kõigele ka veel üks reklaamivõimalus, mida oleks ju patt kasutamata jätta, pealegi visuaalne, mis väidetavalt olevat kõige võimsam mõjukanal üldse. Sellega võib igatahes nõus olla, et väga paljudel, võib-olla isegi enamikul juhtudel on kaas väga otsustav tegur valiku langetamisel raamatu kasuks või kahjuks.

Õhtupoolikul tuli mõningat selgust ka Moskva metrooplahvatuste asjus. Või no mis selgust, aga vähemalt teatas Kaukaasia emiir Dokka Abu Usman, et just tema olevat andnud käsu need korraldada. Olgu selle tõeväärtus milline tahes, igal juhul on nüüd siis vähemalt formaalne süüdlane olemas (pole ju üldse võimatu, et see käsk ja otsene korraldamine tuligi otse emiraadi juhtkonnalt, kuigi mõningaid kahtlusi selles osas muidugi on).

Täna saan ära märkida ka mitmed tõlked, mis on nüüdseks ilmunud. Ma ei tea küll täpselt, kas just nimelt täna, aga igal juhul nädala algul ei olnud Välisministeeriumi uut aastaraamatut veel veebis avaldatud ja nüüd on, nii et tulgu nad siis tänase sissekande all.


Loetud: Tehnikamaailm 4/2010
Vaadatud: Stargate Universe (RTl2), Siseimpeerium (ETV2)

Ilmunud tõlked:
J. Ora. Transatlantilised suhted: kuidas saavutada enamat (Välisministeeriumi aastaraamat 2010, lk 21-27)
M. Roger. Euroopa välisteenistuse loomine (Välisministeeriumi aastaraamat 2010, lk 33-37)
P. Alamäe. Ärimaailma arvamus: IT on Eesti trumpkaart (Välisministeeriumi aastaraamat 2010, lk 66-71)
V. Made. Silmitsi idapartnerlusega (Välisministeeriumi aastaraamat 2010, lk 89-93)

No comments:

Post a Comment