7.9.10

Esmabased mõtted

Põhjustel, millel ma siin ei peatu, kujunes tänane päev tavaliseks tööpäevaks - tarkvara võtan niisiis ette alles homme.

Sattusin lugema väga põnevat intervjuud ühe eluteadlasega (või kuidas neid geneetikuid ja muid sinnakanti jäävaid tegelasi peakski nimetama), suhteliselt noore ja tunnustatud Kõksi Suleviga, mis sisaldas mitmeid üsna ebatavalisi, mõtlema sundivaid mõtteid. Näiteks lausejupp "Tervisesoovitused... Võibolla suitsetamine on ainus, mille puhul võib öelda, et kui hoolega suitsetada, siis mingi aja pärast on suurenenud infarkti, vereringehäirete ja kopsuvähi risk. See on selge." See on muidugi selge ja teada, et suurem osa igasuguseid "tervisepreparaate" ja muud sellist on rohkem reklaamitrikk ja raha teenimise kui tervise edendamise vahend, aga mul ei tule küll meelde, et mõni tõsiselt võetav teadlane oleks nii selgelt öelnud, et tervise osas ei olegi midagi kindlat, et keegi lihtsalt ei teagi, mis aitab või ei aita ja kas üldse midagi aitab. Sama huvitav oli ka vähemalt mulle uudne mõte, et inimesed on samasugused GMO-d nagu paljukirutud mais või tomatid... Või näiteks väljaütlemine, et "Platsentsat tekitab geen, mille tõttu sai võimalikuks imetajate teke. Genoom varastas ühe viiruse ning hakkas selle viiruse ühe valgu abiga platsentat tootma." Aga see on intervjuu, mida peab ise lugema ja selle üle mõtlema.

Sain ka oma keeletoimetajalt teada, et too ristisõdade suurteos on juba küljendatud, nii et paistab, et jõulumüüki paiskamise lubadus peab endiselt enam-vähem paika. Mis on tore, sest see teos võttis nii paganama palju aega ja vaeva ja verd ja higi, et oleks tõesti hea seda lõpuks siis korraliku tellisena ka füüsiliselt näha... (ja siis oodata, kas keegi teine ka ilmumist tähele paneb... :-) )

Tänane telemäng "100 sekundit" oli juba etem, aga jah, iseäralik on näha seda kemplemist seal lõpus rahajagamise üle. Tänu kõige targemana paistnud ja ilmselt suhteliselt heal järjel mehe mõistlikkusele ning "eneseohverdusele" said mängijad sedakorda siiski vähemalt mingit tasu oma osalemise eest ega jäänud päris tühjade kätega, aga see võttis ikka neil nii palju aega, et summad jäid imetillukeseks. Muidu küsimused tundusid sel korral olevat veidi raskemad, ma mõtlen just üldiselt tasemelt, kuigi võib-olla see tundus nii ainult minule (näiteks Eurovisiooni laulude järjestamisega oleks ma kohe kindlasti mööda pannud ja neid kõhklemiskohti oli mujalgi).


Loetud: Akadeemia 8/2010
Vaadatud: 100 sekundit (TV3), Fringe (Pro7), Eureka (Pro7), Kaks ja pool meest (Kanal2)

No comments:

Post a Comment