17.12.12

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse tegi oma lünga tavapärane külaskäik ema ja ta poiss-sõbra juurde. Ilm oli jätkuvalt ilus, ehkki võrreldes eilsega oli tuul jäänud nõrgemaks, nii et kui eile juhtus nii, et tuul oli korralik, aga lund ei sadanud ja juba maasolev lumi oli nii kõvaks paakunud, et ringi ei lennelnud, ja sestap ka tuisku nautida ei saanud, siis täna tuisk justkui oli, aga et tuul oli suhteliselt vaikne, siis oli tegu rohkem sellise tuisu sohipojaga, tuisuvärdiga ...

Aga seevastu ema pakutav kosutus ihule ja hingele oli nagu ikka täiesti ja igati täisväärtuslik. Esimesse andsin ka ise väikese panuse, viies vanainimestele kui katsejänestele maitsta oma viimast jäätiseüritust, mida proovisin teha maasikatega. Tundus, et neile täitsa maitses, kuigi selle äraarvamine, et seal just maasikas sees on, võttis jupp jagu aega ... Teise kosutuseliigi eest hoolitsesid aga paar ristsõnavihikut, mis muu hulgas paljastasid mulle taas uusi huvitavaid sõnu otse emakeelest. Ma vaatasin tükk aega juhmi pilguga küsimust "Nari (haigus", mõeldes, et siin on mingi trikk sees, aga lõpuks selgus, et sugugi mitte, tõepoolest on selline magamisaseme nimega haigus täiesti olemas ja sel on isegi mõned teisitiütlemise võimalused (millest, tuleb tunnistada, ma samuti varem midagi kuulnud ei olnud).

Loetud: Imeline Ajalugu 12/2012
Vaadatud: Salajane ladu 13 (TV6), Ajavaod: Mitte ainult välgust (ETV), Faktuaalne kaamera (TV3), ENSV (ETV), Harju 1-50: Kaarel Tarand (ETV), 2012: Algus (ETV2), Terror jäärajal (TV6)

No comments:

Post a Comment