3.5.13

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida omajagu lühendasid ühelt poolt juba eile alustatud, aga alles täna lõpule viidud artikli tõlkimine Diplomaatia hüvanguks ning teiselt poolt väike jalutuskäik korteriseinte vahelt väljas, millel oli kaks eesmärki: esiteks külastada elukohajärgset kaubanduskeskust, eelkõige seal paiknevat universaalmagasini koduste toiduvarude täiendamiseks ja teiseks ära tuua samuses kaubanduskeskuses paiknevasse pakiautomaati mulle väljavõtmiseks eemaldamiseks jäetud raamatupakike, mille sisu olgu ka siin ära mainitud:



Täna jäi silma ka üks eesseisev üritus, millest mõtlesin siingi teada anda. See ei ole küll tõlkijate sektsiooni korraldatud, vaid, kuidas öelda, suure kaalukausi teise vihi, täpsemalt keeletoimetajate liidu üritus (millest ma ei kavatse hakata oma ajaveebis muidu aru andma ja reklaami tegema, kui nende teema just miskipärast korda ei lähe). Nende kodulehel ei paista selle kohta praegu midagi olevat, küll aga tegid nad ürituse märke Facebooki, aga et nende ridade potentsiaalne lugeja võib olla tõsine FB-pelgur, siis olgu sealne tekst ka siin ära toodud:
Eesti Keeletoimetajate Liit ootab nii oma liikmeid kui ka kõiki teisi keelehuvilisi 31. mail „Toimetajaseminaride“ sarja teisele seminarile „Andmebaaside ja keeleallikate kasutamine keeletoimetaja töös“.
Kavas on kolm ettekannet Eesti Keele Instituudi keelekorraldajatelt. Üks ÕSi koostajaid, vanemkeelekorraldaja Maire Raadik räägib peagi ilmuvast uuest ÕSist: mida uut on võrreldes eelmisega nii sisus kui ka vormis. Peakeelekorraldaja-vanemteadur Peeter Päll kõneleb muudatustest ÕSi kohanimeloendis: kas nüüd on õige Argentina või Argentiina? Või mõlemad? Keelekorraldaja Tuuli Rehemaa tutvustab uut võõrsõnade leksikoni: mille poolest on uus teistsugune ja parem. Ettekannetele järgneb arutelu.
Seminar toimub Tallinna Ülikooli auditooriumis A543 (Narva mnt 29, Astra hoone), algab kl 14.00 ja kestab orienteerivalt kaks tundi. Seminar on tasuta. Tulla soovijad võivad end siinsamas FB-s osalejaks märkida või kirjutada e-posti aadressil maris.joks@postimees.ee.

Loetud: W. Gallois, Time, Religion and History
Vaadatud: Pilvede all (Kanal2), Kättemaksukontor (TV3)

No comments:

Post a Comment