15.5.13

Teisibased mõtted

Tavalise tööpäeva osa jäi täna suhteliselt kesiseks, seda eelkõige arvukate askelduste tõttu, mis nõudsid kodunt eemalviibimist, aga ka mõningatel muudel põhjustel. Esimene "eksitaja" oli taas ema, kelle hiljuti lahkunud elukaaslasel oleks täna olnud sünnipäev - jah, veel on nii vähe aega möödas, et kuidagi kentsakas tundub öelda sünniaastapäev.

Ema juures viibimiseks ei jäänud siiski just väga palju aega, sest samamoodi oli tänasele langenud Nõmme mälumängu finaal, kuhu me nähtavasti eelmise korra suursaavutusele, nimelt võidule, olime ka õnnelikult jõudnud. Seekord toimus see sama nurgapealse hoone teises jaotises, nimelt seal, kus asub Von Glehni õlletuba. Vaevalt et nüüd sellepärast, pigem ikka omaenda rumaluse tõttu meil seekord nii hästi ei läinud ja jäime seitsmendaks - millele aitas kindlasti tublisti kaasa tõik, et selles mälumängus üsna loomulikult olevast Nõmme plokist õnnestus meil koguda täpselt null punkti. Ja et see oli ühtlasi mängu esimene plokk, ei andnud see mõistagi just hääd häälestust. Aga noh, läks kuidas läks, ega seal lõppeks mäng mõisa peale käinud ja diplom on ka midagi väärt, isegi kui sellega mingit muud auhinda ei kaasnenud.



Õhtupoole nägin veel pisut vaeva Mageia veebilehtede tõlkimisega, kuhu viimastel nädalatel on samuti üksikuid muudatusi tehtud, nii et nüüd peaks olema taas suurem osa sellest, mida www.mageia.org ja kõik, mis sealt hargneb, pakub, kenasti emakeeles kättesaadav (ja kui kõik ei ole, siis pigem seepärast, et neid osi ei ole veel tõlgitavaks muudetud, kui mis tahes muul põhjusel).

Ahjaa, ja täna jõudis lõpuks mu kätte ka reedene Sirp. Juba teist korda küllaltki lühikese aja jooksul niisiis tubli hilinemisega - et postiljon pole mu meelest vahetunud, siis peab ilmselt oletama ainult seda, et leht on nii defitsiitseks muutunud, et seda lihtsalt korraga kõigile ei jagu ... :-) Aga kuigi ma jõudsin selle isegi täna veel läbi lugeda, jätan sellest kirjutamise siiski homse peale.

Loetud: Sirp, 10.05.2013
Vaadatud: mitte muhvigi

Ilmunud tõlked: Philip Roth: ainult tüdrukute pärast (Postimees, 14.05.2013)

No comments:

Post a Comment