23.6.13

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev.

Konföderatsioonide karikal olid täna kavas esimese grupi viimase ringi mängud. Põhimõtteliselt oli muidugi juba kõik selge: omavahel läksid vastamisi kaks võistkonda, kes olid edasipääsu taganud, ja kaks võistkonda, kes olid sellest ilma jäänud. See aga ei takistanud neil kõvasti madistamast, eriti esimestel - sest kuna võib eeldada, et teise grupi võidab Hispaania, siis on selge, et parema meelega ei oleks ei Brasiialia ega Itaalia oma grupis teiseks ehk selleks, kes peab Hispaaniaga vastamisi minema, kuidagi tahtnud jääda. Aga ometi üks neist pidi jääma ja üpris ennustatavalt oli selleks just Itaalia. Brasiillased tegid õige äkilise alguse: juba esimese minutiga pommitasid nad kolm korda itaallaste väravat ja teise minuti lõpuks oli rünnakuid väravale juba neli ning lisaks ka kaks nurgalööki. Niisugust tormilisust nad mõistagi kõik 90 minutit ei suutnud hoida, aga üldiselt oli nende ülekaal päris pidev ja kindel. Mida päris selgelt demonstreerib ka tulemus 4:2 brasiillaste kasuks. Nii et jah, nii palju jagus Itaalial tugevust küll, et seni oma värava ideaalselt puhtana hoidnud Brasiiliale kaks kolli sisse põrutada, aga rohkem siiski mitte. Ja nende senise mängu põhjal on pisut kaheldav, kas nad suudavad midagi tõhusat ka Hispaania vastu - eeldusel muidugi, et Hispaania ikka võidab tolle teise grupi, mis selgub alles homme (suuri kahtlusi selles ju pole, aga jalgpall teatavasti on üks paganama ümmargune asi).

Kui edasipääsu kindlustanute võitlustahe oli ette arvata, siis kuigi palju vähem innukad ei olnud ka Jaapan ja Mehhiko, kes peavad pärast tänas kotid pakkima. Nojah, Jaapani puhul võis küll ehk aimata, et väga suurt tuju mängida neil polnud - igatahes ei näidanud nad üles midagi sellist, mis oleks neile Itaalia vastu peaaegu et võidu toonud. Ühe värava nad lõpuks suutsid lüüa, aga selleks ajaks oli mehhiklastel neid neile sisse löödud juba kaks. Ja päris viimasel hetkel oleks võinud tulla kolmaski ning Hernández saada hakkama hat-trick'iga, aga tol hetkel paistis kogu universum tema vastu olevat: penalti pommitas ta otse väravavahi pihta ja kui tugevalt löödud pall sellelt tagasi põrkas, siis lõi edasi tormanud mees mõne meetri pealt otse ülalatti ...


Loetud: Akadeemia 6/2013
Vaadatud: jalgpalli konföderatsioonide karikas: Itaalia-Brasiilia (Yle2), jalgpalli konföderatsioonide karikas: Jaapan-Mehhiko (Yle2)

No comments:

Post a Comment