21.6.13

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse tegin väikese pausi väljaskäiguga külastamaks elukohajärgset universaalmagasini koduste toiduvarude täiendamiseks.

Konföderatsioonide karika tänased teise grupi teise ringi mängud olid õige huvitavad, mõneti ka oodatult. Kui esimesest, Hispaania-Tahiti mängust võis oodata väravatesadu, siis pettuma ei pidanud. Esimesed paarkümmend minutit pidasid küll tahitilased tublilt vastu ja võtsid omaltki poolt üht-teist ette, aga mänguskooriks jäi lõpuks siiski 10:0, mis peaks juba enda eest kõik ära ütlema. Nähtavasti oleks võinud skoor olla suuremgi, kui hispaanlased oleksid asja tõsiselt võtnud. Aga küllap teadsid nemadki, mis ees ootab, sestap oli neil väljas, võiks peaaegu öelda, teine meeskond ja ka see ei rakendanud vähegi sellist pressi, mida võis näha mängus Uruguayga. Nii andsid nad ka tahitilastele võimalust mängida, aga eks ta ole, kui vastakuti satuvad ikka FIFA edetabeli esimene ja 138. meeskond, ega sealt palju viimasel loota ei ole.

Samavõrra oodatav oli Nigeeria-Uruguay mängu ägedus. Ehkki Nigeeria võitis esimeses ringis veenvalt 6:1 Tahitit, ei jätnud nende mäng seal siiski just kõige kindlamat muljet, ja ehkki Uruguay jäi 1:2 alla Hispaaniale, suutsid nad tolles mängus ometi lõpuks ränga pressi alt pisut välja tulla ja hispaanlastelegi kerget peavalu valmistada. Tänane mäng sestap oli tõesti tuline ja arvukate võimalustega mõlemale poolele. Siiski andis tunda juba Tahiti mängus näha olnud Nigeeria meeskonna koostöö logisemine, nii et Uruguay võit 2:1 ei olnud lõpuks imestada, isegi kui see tuli raskelt, oi kui raskelt. See annab igatahes Uruguayle väga hea šansi edasi pääseda, sest viimases ringis on Nigeeria vastamisi Hispaaniaga, kelle võitmise lootus neil just kuigi suur pole, ja Uruguay Tahitiga, nii et kui just suurt üllatust ei tule, peaks grupi võitma Hispaania ja Uruguay teiseks jääma.

Loetud: Imeline Ajalugu 6/2013
Vaadatud: jalgpalli konföderatsioonide karikas: Hispaania-Tahiti (Yle2), jalgpalli konföderatsioonide karikas: Nigeeria-Uruguay (Yle2)

No comments:

Post a Comment