19.12.13

Kolmabased mõtted

Tänasessegi päeva mahtus pisut tegelemist Mageiaga, muidugi eelkõige põhjusel, et nii lõppväljalaske ilmumine kui ka eriti tõlgete külmutamise tähtaeg hakkavad lähedale, viimane lausa ohtlikult lähedale jõudma. Õieti küll tõlkimise kui sellisega ma palju ei tegelenudki, vaid õige pisut sai kohendatud paari tõlget (mille puhul pole hirmus hullu ka siis, kui need ei jõuagi lõppväljalaskesse sisse), peamiselt aga varustatud uute ekraanipiltidega Mageia juhtimiskeskuse käsiraamatut. (Huvilised võivad, nagu ikka, näha eelvaadet dokumentatsioonimeeskonna "liivakastis" aadressil docteam.mageia.nl.). Küll aga jõudsin nii kaugele, et proovisin järele mõne päeva eest ilmavalgust näinud teise beetaväljalaske, millisest kogemusest kirjutasin ka põgusa ülevaate.

Õhtupoolikul võis aga teleri vahendusel jälgida nauditavat jalgpalli klubide maailmameistrivõistluste poolfinaalis, kus vastamisi olid turniiri suurüllataja, korraldajamaa meister Casablanca Raja, kes ei pääsenud viimati oma konföderatsioonis isegi põhiturniirile, aga suutis nüüd eelnevalt välja lülitada Okeaania konföderatsiooni võitja Aucklandi City ja Põhja-Ameerika konföderatsiooni mitmekordse võitja Monterrey, ning Lõuna-Ameerika konföderatsiooni äärmiselt tihedas sõelas end esikohale võidelnud Atlético Mineiro. Erinevalt esimesest on viimases küllaga igasugu staare, eelkõige mõistagi Ronaldinho, aga teisigi.

Sestap oli vähe alust eeldada, et Raja edulugu võiks ka sellise vastasega silmitsi ja kokku sattudes jätkuda. Ja ometi olid just nemad need, kes lõid esimese värava! Seda väga pingelise mängu järel, milles mõlemal oli mitu head kasutamata jäänud võimalust. Tõsi, Ronaldinho hiilgav karistuslöök pani peagi viigi kehtima ning tundus, et pigem võib mäng lõppeda ikkagi lõunaameeriklaste võiduga, aga siis tuli kohtuniku tublisti vaieldav otsus määrata marokolaste kasuks penalti, mille nad ka kindlalt sisse lõid. Mille järel brasiillaste torm ja tung vastase värava suunas aina tugevnes, paraku lausa nii võimsalt, et neil jäi tagant küllaltki hõredaks ja nii võisid Raja mehed paar viivu enne lõpuvile kõlamist vormistada seisuks 3:1.

Arvata on, et kui ise poleks näinud, siis poleks uskunud, et niisugune tulemus üldse võimalik on. Ja kuigi ma olen endiselt kindel, et finaalis võidab Müncheni Bayern, ei saa neil küllap sugugi lihtne olema niisugusest edust tiivustatud meeskonda, keda pealegi toetavad koduseinad, sama kindlalt võita, nagu nad suutsid üle olla Aasia parimast klubist Guangzhou Evergande'ist.


Loetud: Imeline Ajalugu 12/2013
Vaadatud: Kirjandusministeerium (ETV), Ajavaod. Ärimehed: Telefonid Tartust (ETV), jalgpalliklubide MM: Al-Ahly - Monterrey (Eurosport2), jalgpalliklubide MM: Casablanca Raja - Atlético Mineiro (Eurosport2)

No comments:

Post a Comment