2.12.13

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse end traditsiooniliselt mahutas ka väljaskäik eesmärgiga käia külas ema juures. Mis, samamoodi traditsiooniliselt, tähendas üht õige kopsakat kõhutäit ja tublit peatäit, seda viimast mõistagi ikka ristsõnade kujul. Rääkimata kõigest muust heast ja paremast äraolemisest.

Ilm oli täna selline kuidagi kahtlasevõitu, eelkõige seepärast, et alanud oli aastaaeg, mida ma kohe üldse ei armasta, see lögane rõve aastaaeg, mida ma nimetan kevadeks (sest sügis, mu lemmik, ometi ei saa ju selline olla :-) ): maha on tulnud mõnus valge kate, mis siis sulab mingiks vormituks pruunikas-halliks lödiks massiks - ja vahetevahel pudeneb veel midagi ligast lisaks. Tagasi tulles oli hakanud ka tuul tõusma, puhudes meeldivalt otse hinge. Ja õhtupoole tugevnes see veelgi, nii et ma käisin mitu korda akna peal seda nautimas, lastes leebetel iilidel tormelda vastu rinda ja kolpa.

Et alanud oli ühtlasi detsember, mida mõnikord on ka talvekuuks nimetatud, siis mõtlesin eksperimendi korras ka lõpuks kütte sisse lülitada. Esialgu küll võimalikust kolmest ainult ühe pügala ulatuses ja mõistagi ainult ühes toas (tegelikult ootaks isegi, kas tuleb mõni talv, kus kõik kolm radiaatorit peaks sisse lülitama, aga noh, räägitakse ju kliima soojenemisest, nii et vaevalt sellist mul enam õnnestub näha ...). Eks vaatab, kas sel oli mõtet või läheb ikkagi liiga kuumaks kätte ära - ise ju kannataks hädaga välja ka selle, kui temperatuur toas paarikümne peale tõuseb, aga need raamatud, raamatud, need ju sellist palavust ei taha ....

Loetud: Akadeemia 11/2013
Vaadatud: Ajavaod. Ärimehed: Sitsi vabriku tõus ja langus (ETV), Narnia kroonikad: koiduränduri teekond (TV3), Star Wars: Osa I - Nähtamatu oht (TV6), Paladin: draakonitapja koidik (TV6)

No comments:

Post a Comment