6.12.13

Neljabased mõtted

Tavaline päev- jah, päev, mitte tööpäev! -, mille sisse mahtus kaks suuremat, kuidas öelda, sündmust, mis olid ühtlasi teineteisega seotud.

Üks neist oli esmakordne katsetus versioonihaldussüsteemiga git, millele nüüd ka Mageia on üle läinud, sealhulgas tõlgete haldamisel (KDE näituseks püsib tõlgete puhul seni veel Subversioni juures, aga eks sealgi või millalgi see üleminek tulla, sest tarkvaraarendus iseenesest käib juba peaaegu täielikult gitis). Tänu väga asjalikule juhendile läks see küllaltki valutult, vaid vähese proovimisega sai seadistusfaili just selliseks, nagu vaja. Ja ühtlasi selgus, et Mageia tõlkimisel on üht-teist vaja küll teha, aga siiski väga vähe õnneks (peamiselt too uus kasutajatele kõigepealt silma torkav ja paistev MageiaWelcome), vaid mõnikümmend tõlkimata ja umbes samapalju ülevaatamist nõudvat stringi. Loodetavasti suudan ma sellega (või nendega) õigeks ajaks hakkama ja ühele poole saada, nii et ka Mageia 4 võiks tulla nii eestikeelne, kui vähegi võimalik.

Teine oli õhtupoolikule langenud Mageia sõprade kokkusaamine, mis küll, nagu alati, toimus kuu esimesel neljapäeval, aga seekord minu jaoks uues kohas. Et mind sõidutati sinna autoga, siis ei oska ma öeldagi, kus see uus koht asub, tean ainult seda, et samas hoones peaks asuma Kamahouse'i nime kandev toitlustuskoht, mille külastamiseni ma küll seekord ei jõudnud. Kokkusaamine oli samuti nagu ikka, rohkelt igasugu arutamist ja igasugu asjade katsetamist, sõnaga edukas ja teotsemismaiguline.


Loetud: TM Kodu ja ehitus 12/2013
Vaadatud: Elas kord ... (Fox)

No comments:

Post a Comment