28.12.14

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev.

Pärastlõunaks olin end valmis seadnud mõnusaks ajaveetmiseks, täpsemalt Eesti koondise mõõduvõtmise jälgimiseks Katariga. Aga eks ta ole, kui valmistud mõnuks, siis saad, mis teenitud ...

Muidugi, Eesti oli väljas selgelt katsetamiseks mõeldud B- või lausa C-koosseisuga ja Katar, kel kohe seisavad ees maailmajao meistrivõistlused, seevastu oma parimas koosseisus. Aga ikkagi, 3:0 kaotus oli päris ränk: lõppeks on Katar FIFA edetabelis Eestist mõnevõrra taga ja kuigi seal on viimastel aastatel tublisti panustatud nii klubijalgpalli (ostes suure rahaga sisse võib-olla mitte enam parimas vormis, aga siiski tippmängijaid) kui ka koondise arendamisse, on nende mäng, nagu võis ka täna näha, endiselt üsna tüüpiliselt "araabiakirglik", milles entusiasmipuhangud vahelduvad masendusmõõnadega. Teisel poolajal Eesti koondise mäng küll paranes, aga jah, väravani ei jõutud ja ega see kokkumäng ka palju paremaks ei muutunud, pigem tuli paranemine selle arvelt, et konkreetsed (sissevahetatud) pallurid olid ise paremad ja suutsid ka teisi seeläbi innustada.

Aga eks ta ole, küllap tuleb nentida, et niisugused sõpruskohtumised ju peamiselt selleks ongi mõeldud, et saaks järele katsuda uusi mängijaid ja/või katsetada uusi mänguskeeme, nii et küllap vähemalt treenerile oli tänasest mängust mõnevõrra kasu, mis - väga tahaks loota - annab endast märku kevadel jätkuval EMi valikturniiril, kus pole ju lõppeks sugugi veel lõplikult kadunud lootus edasi pääsedagi.


Loetud: Akadeemia 12/2014
Vaadatud: jalgpalli maavõistlus: Katar-Eesti (ETV), Viikingid (TV6), Harry Potter ja surma vägised: Osa 2 (Kanal2), Peata ratsanik (TV6)

No comments:

Post a Comment