8.10.11

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev, mille õhtusse tõi rõõmu Eesti jalgpallimeeskond, kes suutis Põhja-Iirimaad võita ka koduväljakul (põhjaiirlaste omal siis ikka). Tõsi, esimene värav lasti lüüa neil ja ärevust jagus tükiks ajaks, aga lõpp hea, kõik hea. See oli isegi veidi üllatav, et põhjaiirlastel paistis lihtsalt teisel poolajal tasapisi jaks täiesti otsa lõppevat, samal ajal kui meie mehed usinalt edasi silkasid ja mängu pea terve poolaja vältel vastase poolel hoida suutsid - mis mõistagi tõi kaasa nii viigivärava (ehkki see tuli penaltist, mis ju mõnevõrra vähendab saavutuse suurust) kui ka lõpuks võiduvärava. Ma ei ole päris kindel, aga see on vist esimene kord, kus Eesti meeeskonnal on päris reaalne võimalus jõuda finaalturniirile. Nojah, selleni on küll veel omajagu minna: kõigepealt tuleb ära oodata Sloveenia-Serbia mäng, kus serblaste võit meid kohe paraku välja lülitaks, ja isegi kui see lõpeb edukalt, on veel ees alagruppides teiseks jäänute lisamängud, kus vastased on ju loomu poolest juba kõvemast puust (praegu vististi on Eesti nende seas FIFA reitingu järgi kõige kehvem). Nii et põnevust ja pinevust veel jagub, aga igatahes on asjade niisugune seis, et lootus alagrupitasandist edasi pääseda ei ole kadunud juba tükk aega enne alagrupimängude lõppemist, äärmiselt rõõmustav.

Eile jõudis mu ukse taha taas postikuller, kaasas Raamatukoist teele pandud pakike. See tuli imekiirelt kohale, vähemalt mu seniste kogemuste põhjal: tellimuse esitasin Eesti tööaegu arvestades eile hommikul ja juba õhtul saabus SMS, et homme (s.t. täna) on oodata kohaletoimetamist. Ja täna ta kohal oligi. Olgu siis ka ära nimetatud pakikese sisu:



Tänane Sirp oli üsna tühi, kuigi selles leidus lausa kaks pikemat ajalooraamatu arvustust, üks kadunud Jürjo Indreku tribuutkogumiku ja teine Ajalooarhiivi "varasalveraamatu" kohta, rääkimata juba klassivenna kirjutatud loost juristi elukutse teemal. Ei saa siiski öelda, et need oleksid väga kaasa tõmmanud, sestap tuleb nähtavasti parimateks kirjutisteks sedakorda pidada (:) kivisildniku järjekordset oodi kirjaoskamatusele ning Kaldmaa Kätlini ja Kotjuhi Igori kahasse kirjutatud lugu PEN-klubi teemal (ent needki tundusid kahvatud - võib-olla oli päev ise millegipärast kahvatu?)


Loetud: Sirp, 07.10.2011
Vaadatud: Eestlane ja venelane (Kanal2), Salajane ladu (Universal Channel), Farscape (TV6), jalgpalli EM valikmäng Põhja-Iirimaa - Eesti (ETV), Hirmude öö: Karantiin (Kanal2), Kälimehed (TV3), The Visitation (Pro7)

No comments:

Post a Comment