12.10.11

Teisibased mõtted


Tavaline tööpäev, millesse tõi natuke vaheldust ühelt poolt väljaskäik kohalikku poodi toiduvarude täiendamise eesmärgil ja teiselt poolt ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Õhtul pakkus pinget taas jalgpall. Võis arvata, et äsja EM-tsükli lõpetanud Eesti võtab sõprusmängu Ukrainaga (kes teatavasti korraldajana ju selles karussellis osalema ei pidanud) mõnevõrra lõdvemalt ja seda ka tehti. 2:0 kaotus polnud siiski väga valus - Ukraina on FIFA reitingu järgi sisuliselt meiega sama pulga peal, tegelikkuses siiski ilmselt mõnevõrra parem meeskond ja erinevalt eestlastest mängisid nad ka üsna täie rauaga.

Aga mõistagi oli palju põnevam kohe järgnenud Sloveenia-Serbia EM-i alagrupimäng, mis pidi lisaks kahe "hea naabri" suhetele lõplikult välja selgitama ka selle, kas alagrupist pääseb vahemängudele edasi Serbia või Eesti. Mäng ise  polnud just suurem asi, kummalgi võistkonnal ei paistnud olevat erilist mänguplaani ja palju oli lihtsalt edasi-tagasi sebimist, õnneks peaaegu ilma balkanlastes mõnikord võimust võtva raevutsemiseta. Mängu pani tegelikult paika esimese poolaja lõpul sloveenide löödud imevärav - nojah, võib ju öelda, et väravavaht pidanuks sellise palli kätte saama, aga 40 meetri pealt niisuguseid küünlaid ju reeglina sisse ei lööda, ikka antakse sööt kuhugi väravaalasse... Kui teisel poolajal serblased ei suutnud ka penaltit realiseerida, olidki nad päris täiega murtud. Igatahes suur-suur tänu sloveenidele, et nad aitasid Eesti edasi vahemängudele. Eriti viimaste mängude põhjal võib ju küll päris julgelt öelda, et Eesti oli selle sedakorda päris ära teeninud. Iseasi, et  seal seisavad vastas juba kraadi võrra tugevamad meeskonnad, nii et jõudmine finaalturniirile on tublisti kaheldav, aga juba alagrupist edasipääsemine ise on piisavalt suur saavutus. Kui mitte muud, siis vähemalt enesekindlust sugugi mitte kaugel seisvaks MM-tsükliks peaks see ikka andma.


Loetud: TM Kodu ja ehitus 8/2011
Vaadatud: Babylon 5: hingede jõgi (Showtime), Välisilm (ETV), Ladu 13 (Universal Channel), Farscape (TV6), jalgpalli sõpruskohtumine Eesti - Ukraina (ETV2), jalgpalli EM valikmäng Sloveenia - Serbia (ETV2), Die Normannen kommen (RTL2)

No comments:

Post a Comment