16.7.13

Esmabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse tillukese katkestuse tõi ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Nagu eile, nii olid ka täna jalgpalli EMil teise vooru mängud võistkondade tegeliku palge avajad. Kui turniiri algul kõneldi veel inglannadest kui potentsiaalselt tugevast naiskonnast, siis tänane Inglismaa ja Venemaa mäng näitas ikka sama, mida oli näidanud esimenegi kohtumine Hispaaniaga: kui individuaalsete oskustega polegi inglannadel lood kõige halvemad, siis meeskonnatöö logiseb igal tasandil. Venemaa seevastu näitas end pisut paremast küljest, aga nojah, eks inglannad olid ka tõepoolest kergemad vastased kui eelmise vooru prantslannad. Siiski, ka nende mäng logises ja vankus ja vaagus lausa kohutavalt ning oli isegi kerge ime, et just nemad mängus skoori avasid ning seda ka pikka aega hoida suutsid, kuni lõpuks Inglismaa suutis läbi häda 1:1 viigi ikkagi kätte saada. Igatahes mingit head muljet ei jätnud kummagi võistkonna mäng ega ka kohtumine tervikuna.

See-eest teine kohtumine Hispaania ja Prantsusmaa vahel oli tõeline maiuspala. Mõlemad olid juba esimeses voorus end võimekana näidanud (ainsatena suutnud võita) ja tänanegi mäng ei valmistanud pettumist. Äärmiselt nauditav oli jälgida mõlema poole kena lühisöödumängu, mille puhul teele lükatud pall leidis peaaegu kindlasti järgmise jala, ehkki mitte alati eeldatud võistkonnakaaslase oma - täiesti erinevalt nii Inglismaa-Venemaa ja veel õige mitmest mängust, kus palli peksti vaat et kuidas juhtub ning sööduks sai lööki vaid seepärast nimetada, et tõepoolest keegi sööstis sellele järele ja sai ka kätte ... Mäng oli üpris tasavägine, aga siiski olid prantslannad selle mingi kübemekese poolest paremad, mis lõpuks tagaski neile 1:0 võidu ja seeläbi kindlustas juba ette edasimineku veerandfinaali. Üldse ei imestaks, kui Prantsusmaa ka finaali jõuab: praeguse seisu järgi võivad nad poolfinaalis ehk kokku minna Saksamaaga, aga võib-olla ka taas Hispaaniaga ja potentsiaali neist mõlemast jagusaamiseks prantslannadel jagub.


Loetud: Imeline Ajalugu 7/2013
Vaadatud: jalgpalli EM: Inglismaa-Venemaa (Eurosport), jalgpalli EM: Hispaania-Prantsusmaa (Eurosport), Ülisalajane (Kanal2)

No comments:

Post a Comment