11.7.13

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida pisut kärpis ühe tõlke loomine Postimehe hüvanguks.

Täna lisandus ajavähendajate hulka veel tükiks ajaks ka uus tegur: nimelt algasid jalgpalli Euroopa meistrivõistlused. Paraku tuleb taas tõdeda, et ainuke võimalus neid teleri vahendusel jälgida on Eurosport - ETV traditsiooniliselt omistab ka kõige paremal juhul naiste jalgpallile ühelauselise tulemuse teatamise rolli, ei enamat (kuigi, mine tea, äkki muutub sealgi midagi - nii olin näiteks rõõmsalt üllatunud, et nad vähemalt näitasid hiljutise konföderatsioonide karika (mida nad küll mingil pisut arusaamatul põhjusel maailmajagude karikaks nimetasid) poolfinaale ja finaali).

Esimene mäng Itaalia ja Soome vahel oli tegelikult üsna kahvatu. Oodatult olid itaallannad tugevamad ja suur osa mängust käis Soome väljakupoolel. Siiski jagus soomlannadel visadust mängu lõpuni vastu pidada ning itaallannadele nii palju raskusi valmistada oma tiheda kaitse ja aktiivse vastutegevusega, et 0:0 lõpp oli päris loogiline, isegi kui mõlemal poolel, Itaalial mõistagi rohkem, oli ka üksikuid võimalusi skoor enda kasuks kallutada.

Õhtu peanumber ehk mäng korraldajamaa Rootsi ja naabri Taani vahel oli seevastu palju ägedam ja vihasem, aga ka palju ilusam vaadata. Taanist ei teadnud ma kuigi palju, aga igal juhul nad üllatasid väga positiivselt oma kindla ja läbimõeldud mänguga. Tundus lausa, et nad on tublisti eeskuju võtnud Hispaanialt/Barcelonalt ning nende pallikiigutamist oli kena vaadata. Rootslannasid ilmselt pisut kammitses too koduväljaku ja sellest johtuva "võidukohustuse" taak, igatahes polnud nende mängus seda võlu, mis viis nad viimasel MMil kolmandale kohale (sealhulgas võiduga alagrupis juba aastaid kindlalt FIFA edetabelis esikohta hoidva USA üle). Sama visadust ent oli neil siiski ette näidata ja nii oli 1:1 viik sellegi mängu puhul täiesti mõistlik tulemus. Seda isegi hoolimata sellest, et kohtuniku tegevus jättis mitmel korral omajagu soovida, sealhulgas lausa kahe suhteliselt kaheldaval põhjusel penalti määramisel rootslaste kasuks. Ja seda ei juhtu kuigi sageli, et väravavaht tõrjub mõlemad mängus antud penaltid, aga Taani puurivalvur sellega kenasti toime tuli.


Loetud: Vikerkaar 6/2013
Vaadatud: jalgpalli EM: Itaalia-Soome (Eurosport), jalgpalli EM: Rootsi-Taani (Eurosport)

No comments:

Post a Comment