3.11.10

Teisibased mõtted

Tavaline tööpäev, millest võttis küll tubli tüki tervelt kahe artikli tõlkimine Postimehele, mis sedakorda olid suhteliselt pikad ja üks neist ka päris keerukas just tõlkimise mõttes.

Täna ootas ees meeldiv üllatus. Mõne päeva eest kurtsin, et viimane ajalookiri Tuna saabus mulle defektsena, mõned lehepaarid neitsilikult valged, mis muidugi võimaldab rahuldada joonistamiskirge, aga jätab siiski ilma naudingust ahmida sisse targemate inimeste kirjapandud sõnu. Üleeile õhtul saatsin küsiva-kurtva kirja toimetajale teele, mille ta ilmselt eile hommikul kätte sai - ja etskae, juba täna oligi postkastis uus eksemplar, sedakorda korralikult läbivalt trükimustaga täidetud. Väga tore, et nii kiiresti ja usinalt reageeriti!

Sattusin täna lugema huvitavat ja mind ennast sügavalt puudutavat artiklit, mille kohaselt teadlased olevat jälile jõudnud, miks päikesevalgus inimestel (pea)valu suurendab ja süvendab ja tugevdab. Artikli lõpus anti lootust, et ehk õnnestub leida ka meetodid, kuidas sellise valu käes vaevlevad inimesed võivad leevendust leida. Noh, võib-olla õnnestub mulgi siis enne surma veel lahti saada sellest pidevast tuikamisest silmade lahtioleku ajal, mis päikese kätte sattudes vaid tugevneb ja mida isegi päikeseprillid kuigi eduliselt ei suuda neutraliseerida...

Täna õnnestus ka esimest korda näha Kanal2 saadet nimetusega Sõnasõda, mida mõned inimesed on mulle väga kiitnud, aga mis nii oma põhisaate kui ka korduste aja poolest ei olnud seni kuidagi sattunud sellisesse ajalõiku, et ma seda ka näinud oleks. Päris vahva ja lõbus ja lahe saade, kuigi need "ekstreemetteasted" jätsid veidi totaka mulje. Igatahes väga mõnus tundus olevat, ilmselt tuleb edaspidi telekava põhjalikumalt uurida, et see ikka kindlasti vaadatavate saadete nimekirja ära mahuks. (Ahaa, viidet lisades märkasin, et need saated on ka Kanal2 leheküljel üleval, nii et ehk ei peagi tingimata võimlema, et neid telerist vaadata - kuigi muidugi see viimane on palju mõnusam...)


Loetud: Tuna 3/2010, T. Erelt, Terminiõpetus
Vaadatud: Tähevärav Atlantis (TV6), Euroopa jalgpalli meistrite liiga: Tottenham-Internazionale (TV6), Sõnasõda (Kanal2)

No comments:

Post a Comment