10.11.10

Teisibased mõtted

Tavaline tööpäev, mida lühendas mõnevõrra nii umbes poolteise artikli tõlkimine Postimehele (lahtiseletatult tähendab see siis ühe artikli täielikku ja teise osalist tõlkimist - mõnikord juhtub ka seda, et tänased varnad venivad nii pikaks, et ulatuvad lausa homsesse :) ). Lisaks sellele kärpis põhitööle jäävat aega ka väike abi vastse kontoritöötarkvara LibreOffice eestindajale, mis kujutas endast LibreOffice'is pakutavate täienduste (võrreldes OpenOffice.org-iga) tõlgete läbivaatamist. Mitmed asjad olid seal tegelikult natuke tuttavad, näiteks mõned laiendused, mida Mandrivas pakutakse eraldi pakettidena ja mis LibreOffice'is on siis nähtavasti kohe kaasas. Aga eks seda oli ka oodata: LibreOffice on ju praegu ikka valdavalt seesama OpenOffice.org, ainult veidi täiendatud mõne muu haakuva projektiga (millest üks on ka see, mis on aluseks Mandriva pakutavale OpenOffice.org-ile).

Sattusin lugema, et eelmise USA presidendi mälestused on nii mõnelgi pool pisikesi laineid löönud - nii pidas Saksamaa endine kantsler Gerhard Schröder lausa vajalikuks öelda, et Bush valetavat! See on vist suhteliselt harv juhus, kus kohe nii otseselt öeldakse... Tundub küll rohkem Schröderi vingerdamise ja asjade õigeksrääkimise moodi (mis poleks mingi ime, eriti kui arvestada, et tegemist on kutselise poliitiku ja sealjuures veel sotsiaaldemokraadiga), aga mine võta kinni...

Täna postkasti potsatanud [digi] oli teinud pisikese võrdluse eri e-lugerite vahel ja jõudnud ilmselt üsna loogiliselt järeldusele, et uus Kindle on ikka kõige poolest üle prahi asi. Mulle jäi endale ka selline mulje, kui ma mõne päeva eest natuke uusimaid e-lugereid omal käel võrdlesin, tõsi, mitte füüsiliselt, vaid veebis nende omadusi ja tootjate kiidulaule võrreldes. Njah, äkki jõuluvana toob näiteks? :-)


Loetud: [digi] november 2010
Vaadatud: Tähevärav Atlantis (TV6)

No comments:

Post a Comment