1.3.12

Kolmabased mõtted

Tjah, sai siis see töö sedakorda kaela pealt ära. Ei meeldi mulle ikka elektrooniliselt toimetatud tekstidega tegelda, kohe kindlasti mitte siis, kui teksti on nii 800+ lehekülge, nagu praegusel juhul. Väiksemad, ehk kuni mõnekümneleheküljelised tekstid ju saab ehk küll niimoodi edukalt läbi hekseldada, aga nii pikkade asjade korral hakkavad vähemalt kaks tegurit mängima: esiteks (minu puhul kindlasti) raskused arvutiekraani pikaajalise kontsentreeritud jälgimisega ja teiseks ka see, et nii suured tekstid võtavad arvutis niigi palju ressurssi (lõppeks on üks raamat ju mitte lihtsalt puhas tekst, vaid sisaldab igasugu lisavidinaid, nagu registrid, tabelid, kommentaarid ja nii edasi) ja elektroonilise toimetamisega kaasnevad nähtused veel enam... (mul on küll suhteliselt korralik masin, aga ikka võtab kas või salvestamine kohe päris tuntava aja...) Ja no seekord lisandus sellele frustratsioonile veel masendus sellest, et minu arusaam tekstist ei kippunud kohe sugugi toimetaja omaga kattuma...

Aga päris hilisõhtul, võiks öelda lausa, et juba sügaval ööl, aitas siiski meelt parandada - ehkki silmi kippus olema raske lahti hoida - Eesti jalgpallikoondise võidukas mäng kaugel Meerikamaal. Nojah, vastaseks olnud El Salvador pole just mingi jalgpallihiiglane, aga siiski praeguseks FIFA edetabelis Eestiga sama pulga peal ja päris pikaajalise traditsiooniga samuti. 2:0 võit Eestile oli siiski täielikult teenitud, kuigi esimese poolaja lõpul valitsesid küll tõsised kahtlused mängu tulemuse osas: mõlema meeskonna mäng oli nii rapsiv ja rabe, et isegi Eesti kerge ülekaal (kindlam kaitse ja vastasega võrreldes parem tegutsemine rünnakul- paraku mitte kogu aeg, vaid hooti) ei sisendanud just suurt optimismi. Aga Eesti esimene ja eriti teine värav paistsid salvadorlased murdvat, nende mäng kippus sootuks lagunema. Igatahes kena positiivsuse sutsakas enne pika päeva sumbumist Une-Mati liivakotti.

Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Une instituut (ETV2), Generatsioon (ETV2), Kleit (ETV2), Pilvede all (Kanal2), Heroes (TV3), jalgpalli sõpruskohtumine: El Salvador - Eesti (ETV2)

No comments:

Post a Comment