26.3.12

Pühabased mõtted

Päev, mida iseloomustas rohke väljaskäikude sooritamine. Esimene mõistagi juba tavapäraselt ema juurde, seekord päris vara, nii et seal pakutud omlett leidis õige tarbimisaja elik hommiku. Loomulikult lisandus maitsvale kõhutäiele ka kerge peatäis, täna kahe ristsõnavihiku kujul, mis - eriti Meistriristik - pakkusid veel koduski mõningat peamurdmist ja seeläbi head enesetunnet.

Hea enesetunde tõstmisele aitas kaasa teinegi väljaskäik, mis viis mind Solarise Apollo raamatukauplusse, kus selgi aastal peeti nõndanimetatud Tolkieni-lugemine ehk ülemaailmse ürituse kohalik väljaaste. Tänavu oli siis mõneti aastakohaselt kavas "Kääbiku" ettelugemine, millest oli välja valitud üsna põnev episood, mis aga katkestati veidi enne lõppu eriti magusa teaser'iga, mille võib kokku võtta nii: edasi lugege ise raamatust, aga et raamatut saada ei ole praegu, siis oodake umbes aasta lõpuni, kuni peaks ilmuma :-) Niisiis, ootusärevus kruviti ikka täiega põhja. Teiselt poolt tuleb nentida, et eelmise aastaga võrreldes oli omajagu vähem rahvast kohal, nähtavasti ainult kõige paadunumad Tolkieni-fännid ja õnnetuseks või õnneks nende pereliikme staatuses isikud. Ehkki tingimused kohaleilmumiseks olnuksid ju soodsad: Tallinna linnavalitsuse võimsa valimiskampaania avapauguna võimaldati juba eile ja täna kõigile tasuta sõitu ühistranspordis (mis, nagu võis trollis kuulda, oli inimestele ka üsna hästi teada, ehkki nägin küll ka vähemalt üht inimest piletit augustamas). Igatahes oli Tolkieni-elamuse lisaboonuseks teadasaamine, et "Kääbik" on ilmunud ka 1990. aastate keskel: sellest väljaandest mul varem miskipärast aimu ei olnud, aga nüüd tuleb siis ilmselt hankida...

Et üritus toimus raamatupoes, ei olnud loomulikult võimalik sealt kuidagi lahkuda ilma väiksemat sorti sisseostu sooritamata, mille tulemus olgu ka siin üles tähendatud:




Loetud: D. L. Lewis. God's Crucible
Vaadatud: Ajavaod: Filmisild (ETV), Ärapanija (Kanal2), Kampf der Titanen (RTL)

No comments:

Post a Comment