11.5.14

Laubased mõtted

Tänase päeva keskne ja enam-vähem kõikehõlmav sündmus oli ühe väikese tuttava sünnipäev, kuhu minagi olin kenasti kutsutud. Nagu tema sünnipäevad ikka, algas tänanegi kõigepealt hariv-meelelahutusliku osaga, mis täpsemalt väljendus ekskursioonil mööda Tallinna vanalinna Kuuskemaa Jüri juhtimisel ja tutvustamisel.

Ekskursiooni algus oli natuke okkaline, sest nähtavasti oli tunnustatud giidiga kokkuleppimisel tekkinud mõningaid vastastikusi arusaamatusi: jäi mulje, et ta oli arvestanud oma 25-pealise turismigrupiga, meid oli ent kõigest kuus. Siiski ei tekitanud see nii suurt probleemi, et ta üldse selja oleks keeranud - ja hästi oli, et ei tekitanud, sest üldiselt oli Kuuskemaa Jüri tutvustust ääretult huvitav kuulata. Ta oli ka spetsiaalselt ette valmistunud sünnipäevalapse ja tema osalenud eakaaslaste erihuve, täpsemalt muusikaõpinguid arvestades ning kõneles palju vana Tallinna muusikast, tantsimisest, teatrist ja kõigest muust seonduvast. Mis näiteks minu jaoks oli üsna tundmatu maa, vähemalt selliste peensuste osas, mida ta kui Vändra saelaudu varrukast ja huulilt aina poetas.

Kõige tõsisem üllatus oli mu jaoks aga teadasaamine, et ka Tallinnas on olemas Lutheri kuju - asub teine Kanuti gildihoone fassaadil. Ma teadsin küll, et Keilas on kunagi Lutheri kuju püstitatud, aga see, et Eestis on teinegi ja veel Tallinnas, see oli kuidagi täiesti kahe silma vahele jäänud. Nojah, häbi muidugi maani ja maapõhjanigi, aga vähemalt nüüd ma tean :-)

Ekskursioonile järgnes degusteeriv-meelelahutuslik osa, kus nooremad ja vanemad juba eraldusid. Ning jätkus seda melu kauemaks, aga jäägu see siin diskreetsusklausli kaalutlusel täpsemalt lahti rääkimata - piirduda võib vaid nentimisega, et see oli üks tore ja lõbus ja mõnus päev.


Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: mitte muhvigi

No comments:

Post a Comment