25.5.14

Laubased mõtted

Kogu selle palavuse ja muu masenduse kõrval oli tänase päeva ainuke märkimisväärne sündmus õhtul teleri vahendusel nauditud meistrite liiga finaalmäng (kes nüüd segadusse satuvad, kui meenutavad, et paari päeva eest ma alles sama nimega asjast kõnelesin, siis neile olgu teadmiseks, et jalgpallis mängivad mehed ja naised eraldi ning täna oli käes meeste kord võitja välja selgitada).

Eks ärevust oli selle mängu eel tublisti üles keerutatud: ühel pool seisis ju üks maailma nimekamaid klubisid Madridi Real, teisel pool aga samast linnast pärit ja küll ka nimekas, aga tavaliselt siiski õige pisut madalamal tasemel mänginud Madridi Atlético. Ja pinget jagus tänagi, mängu ajal, mida Atlético võib-olla veidi üllatavalt, aga mängupildi põhjal siiski üsna loogiliselt tükk aega 1:0 juhtis. Kuni lõpuks, aga ka juba päris lõpuks hakkas ka selguma, miks Real ikka tavaliselt, nagu öeldud, pisut kõrgemal tasemel mängib kui Atlético: viimase mängijad hakkasid lihtsalt ära väsima. Ja nii lõppes normaalaeg viigiga. Lisaajal ent selgus, et väsimus on Atlético täiesti oma rüppe võtnud, otsekui laatsaretipatsiendid, vaevaliselt ja raskelt liikusid nad ringi, samal ajal kui Reali meeste seas leidus siiski veel ka neid, kes. küll samuti ilmsete väsimusemärkidega, suutsid ometi jalgu käbedamini liigutada ning enam-vähem korraliku jooksusammugi välja võluda. Nii et kui ka mitte kogu mängu põhjal, siis vähemalt lisaaja põhjal oli Reali lõpuks välja mängitud 4:1 võit täiesti teenitud ja õigustatud. Ja mänguga tervikuna võib samuti päris rahule jääda: nii kena ja pingeline see muidugi tervikuna vaadata ei olnud kui möödunudaastane finaal, aga samas ei olnud ka nii jube ja vaat et sõna otseses mõttes piinav nagu too mõne aasta tagune Chelsea võit.


Loetud: Akadeemia 5/2014
Vaadatud: Kättemaksukontor (TV3), Eesti jalgpalli Premium liiga: Sillamäe Kalev - Jõhvi Lokomotiiv (ETV), Doctor Who (BBC Entertainment), Euroopa jalgpalli meistrite liiga finaal: Madridi Real - Madridi Atlético (TV6), Palat (TV6)

No comments:

Post a Comment