16.5.09

Reedesed mõtted

Raivo sünnipäeva järelmõjude tõttu ärkasin täna õige varakult ja on välja kukkunud, et lähen magama õige hilja :-) Nii et ligikaudu 24-tunnine tööpäev tuli kokku lausa! Sealjuures väga produktiivne, võiks lausa öelda, et mingis mõttes sain ma ühe asjaga ühele poole. Paraku ei tähenda see veel raamatu lõpetamist, aga siiski on vähemalt enda jaoks üks oluline märk murtud ja enesetunne rahulolev :-)
Tänane Sirp oli ka päris huvitav lugeda. Alustuseks muidugi Toomas Alatalu väga hea artikkel Gruusia teemal, mis lahkab asjalikult Venemaa massilist propagandat ja selle edu. Muu hulgas toob ta aga Abhaasia ja Lõuna-Osseetia kohta mõtlemapaneva paralleeli kunagise Soome Demokraatliku Vabariigiga. Lõuna-Osseetia puhul on ühisjooned suisa väga sarnased; Abhaasia muidugi on teatavas mõttes erijuhtum. Igatahes kindlasti asi, mida tasub lugeda, eriti kui see Gruusia teema väga tuttav ei ole - ja sestap hea, et midagi sellist ikka ilmub, sest ka meil võib näha-kuulda inimesi, kes on sellelsamusel Venemaa propagandal (pahaaimamatult?) lasknud enda peas maad võtta...
Omamoodi sarkastiline, aga sellest hoolimata hea üritus oli ka Sirbi uus vaheleht. Sarkastiline on muidugi selle nimi - Vasar. Aga sisuks muinsuskaitse ja muu selline, mis mulle ju ka väga hingelähedane. Ka kirjandusosa oli täna üsna kopsakas, mis mulle kui eelkõige kirjasõnainimesele, kes suuremat ei hooli teatrist, muusikast ja muust sellisest, oli ka meeltmööda.
Nii et täie ette päev oli igas mõttes.

Loetud: Akadeemia 5/2008, Akadeemia 6/2008, Sirp 15.03.2009
Vaadatud: Kelgukoerad (Kanal2)

No comments:

Post a Comment