13.12.09

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas ema külaskäik. Tal kipuvadki viimasel ajal laupäevale langema need miskipärast, aga kes olen mina, et tema ajastusi arvustada... :-) Nad olid näitamiseks kaasa võtnud ka tädile mõeldud sülearvuti. Tädi sai hiljaaegu esimesed kogemused arvutimaailmas ja leidis, et tal võiks ka mingi pill kodus olla, et natuke internetiga tutvust teha, suhelda ja muud sellist. Nad olidki siis talle leidnud ühe kasutatud Fujitsu-Siemensi. Tundus olevat täitsa korralik masin, töökorras, üsna kiire, ilma igasuguse tränita üle koormamata (nad olid omal algatusel pannud peale WLM-i, Skype'i ja OpenOffice.org-i, et n-ö põhivajadused ikka kaetud oleks). Ema tõi ka ristsõnu, aga Miniristik ja Megaristiku Talverõõm on ikka nii neetult lihtsad, rohkem selline läbilappamise ja ruutude täitmise vaev, ainult mingeid kassitõuge pidi paar korda järele vaatama.

Õhtul tegin ka ühe tõlke Postimehele, mille käigus sai ära katsetatud Google Docsi koostöövõimalused. Paistsid päris kenasti toimivat.

Samuti vaatasin Pro7 pealt tõeliselt head jõulufilmi. Eesti kanalid tulevad aina välja "Üksinda kodus" pidevate kordustega, aga "Santa's Slay" on nende kõrval ikka tõeline jõulufilm! Mis saaks veel parem olla, kui juba algab kõik kenasti: ilus jõululaud, kena pere selle ümber, kaminast ilmub jõuluvana, kes esimese asjana saadab tema peale haukuma hakanud koerakese tüseda jalahoobiga lae all keerlevasse ventilaatorisse, nii et verd ja koeraliha tükke üle toa pritsib!

Loetud: Akadeemia 12/2009
Vaadatud: Vilde tee (TV3), Sild Terabithiasse (Kanal2). Santa's Slay (Pro7)

Ilmunud tõlked: Jelena Skulskaja: lend üle palati nr 6 (Postimees, 12.12.2009)

No comments:

Post a Comment