28.12.09

Pühabased mõtted

Veel üks ja paraku mitte viimane tõlkeülelugemisepäev. Siiski on lugemine "iisim" tegevus kui tõlkimine, mistõttu võtsin vastu ema ahjuprae lubaduse taha varjatud küllakutse. Nende juurde jõudmine polnud siiski lihtne, tavapärase paarikümne minuti asemel kulus oma pool tundi tõsist rassimist. See on muidu suurepärase elukoha - vaikuse ja rahu oaas keset pulbitsevat elu - mõnetine miinus: kui neil pulbitseva elu soontel liiguvad mitmesugused, valdavalt vedelkütusel töötavad ning vastavalt  valmistaja spetsifikatsioonile sahaga või luuaga varustatud lumekoristuselemendid, siis siin on parimal juhul ainult neid viimaseid ning neidki vaid piiratud tsoonides tegutsemas. Aga teisest küljest on muidugi täitsa isiklikul lumme süvistatud rajal (või, kui nüüd ausam olla, siis neil augukestel lumekattes, mida mu pätajalad suutsid jätta...) ka oma positiivsed emotsionaalsed eelised.

Igatahes kohale ma jõudsin ja kõhugi sain täis maitsvat ahjupraadi ja kõike muud head-paremat. Lisaks selgus, et päkapikkudel oli taas midagi segi läinud ning mingil põhjusel olid nad ühe mulle kingiks mõeldud raamatu hoopis ema juurde toimetanud. Olgu see ka ära nimetatud:


See ei olnud aga ainuke asi, millega ma sealt lahkusin. Õieti oligi üks põhjus, miks ma nii altilt küllakutse vastu võtsin, see teine asi, nimelt aasta viimase Meistriristiku kättesaamine. Sellest johtuvalt veetsin tubli osa õhtust ristsõnade maailmas, sedakorda mitte küll lahendamise kujul, vaid hoopis aasta jooksul kogunenud ristsõnavihikute vinjette välja lõigates ja neid kleepides, et lootusrikkalt osaleda usinate lahendajate (hmm, või oleks õigem öelda ristsõnavihikute ostjate? :-) ) suurvõitude loosimistes. Muidugi, aastatega kogunenud kogemus ütleb, et kõigi nende sadade miljonite eestlaste seas, kes samasuguseid kaardikesi aasta lõpus teele panevad (nähtavasti on juba ammu neid tuhandeid kordi rohkem kui mingeid jõulu- või uusaastakaarte), löögile pääseda on veel lootusetum kui Viking Lotto peavõitu saada... Tõsi, kõlakad ju kõnelevad, et isegi lotoga on mõned inimesed lausa miljoneid võitnud, aga nojah, eks samamoodi kõneldakse ju ka inimestest, kes on kohe päris oma silmaga näinud lumeinimest või aldebaraanlast või mõnda muud müütilist tegelast... No vähemalt saab kord aastas rahuldada sügavas sisemuses peituva äraütlemata vastupandamatu lõikumis- ja kleepimistungi.

Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: mitte muhvigi

No comments:

Post a Comment