11.12.09

Neljabased mõtted

Poolenisti tavaline tööpäev. Poolenisti siis seetõttu, et esimene pool kulus eile mainitud suure tõlkimis-refereerimistöö lõpetamiseks ja seejärel enda kurssi viimiseks maailma asjadega, millest see töö oli mind nii ööpäevaks eemale kiskunud. Aga ega see hilisem tavalise töö tegemine nii lihtne ei olnudki, väsimus oli ikka päris ränk. Pole ju sugugi lihtne teha kokkuvõte 30-leheküljelisest materjalist, milles sisuliselt iga sõna on oma kohal ja kannab olulist teavet (mis oli ka põhjus, miks ma kuidagi ei suutnud jääda nõutava ca 5 lk piiridesse, vaid ikka jõudsin nii oma 10 lk-ni... aga eks tellija teeb oma äranägemist mööda siis edasisi kärpeid).

Economistis oli huvitav arvamusartikkel peamiselt Balti riikide ja Venemaa teemal, mille võiks lühidalt kokku võtta nii: mõneti loogikavastaselt teeb Venemaa enda poolt kõik, et Ida-Euroopas kasvaks NATO mõju.

Teine huvitav lugemine oli KDE vallast, milles tutvustati veel kord selle suhteliselt uue "semantilise töölaua" Nepomuki olemust ja seda just Mandriva 2010 baasil. Põhimõtteliselt polnud seal midagi väga uut öeldud, mida poleks sõnatud juba varem mujal, aga kena kokkuvõte oli see sellegipoolest.

Osaliselt vaimsest väsimusest tingituna vaatasin õhtupoolikul uuesti üle telest tulnud filmi "Marss ründab". See on ikka paganama hea film, iga kord, kui uuesti näen, avastan mõne hea nükke, mis on varem kahe silma vahele jäänud või ununenud.

Loetud: Akadeemia 12/2009
Vaadatud: Ilus ja valus 2009 (Kanal2), Kättemaksukontor (TV3), Marss ründab (Kanal2), Jäljetult kadunud (TV3)

No comments:

Post a Comment