9.12.09

Teisibased mõtted

Veidike sai täna ka argiste tööasjadega tegelda, aga peamine osa päevast oli seotud väljaskäiguga. Nimelt korraldas Varrak täna oma tõlkijate jõulupeo, mis juba traditsiooniliselt peeti maha Musta Lamba restoranis. Kaukaasia toidud on päris head, eriti kui neid korra aastas saab :-) Rahvast oli vist umbes sama palju kui eelmisel aastal või ehk vahest inimene-kaks vähem, aga seltskond oli mõistagi hea ja vahva ning jõmisemist jagus enam kui neljaks tunniks. See on nii tore, et kirjastus peab spetsiaalselt meeles ka tõlkijaid ja neile niisuguseid üritusi korraldab!

Muidugi ja nagu ikka alatuse seaduse ülima tõestusena, esitati just täna ja just vahetult enne seda, kui ma asusin Musta Lamba poole liikuma, soov kiiresti mu tõlketeenust kasutada, millest pidin sestap paraku loobuma. Aga kindlasti kaalus "saatusekaaslastega" kohtumine potentsiaalse tõlkenaudingu üles :-)

Tõlkimise ja tõlkijate rindelt tuli lisaks täna Euroopa Komisjonilt uudis, et ka nemad panevad oma tubli õla alla tõlkemagistrite programmile, aidates kaasa olemasolevate magistriõppeprogrammide võrgustiku kujundamisele. EK on muidugi ka varem juba puhtpraktilistest vajadustest johtuvalt tõlkijaile mitmeti abiks olnud, aga eks iga selline samm ole väike tatsatus vastastikuse parema mõistmise ja arusaamise suunas, nii et hea algatus igal juhul.

Loetud: Tuna 3/2009
Vaadatud: Välisilm (ETV), Välisilm esitleb: Afganistani dollarite jahil (ETV), Vastasseis (TV3), Angela pilk (TV3)

No comments:

Post a Comment