10.5.12

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev.

Täna ilmus mõningase hilinemisega Mageia 2 usutavasti viimane eelväljalase ehk RC. Loodetavasti on selles suudetud kõrvaldada ka need vead, mis veel Beta 3 ajaks olid sisse jäänud või mis selle ilmudes ilmnesid, vähemalt agar tegevus vigade parandamise ja lõpliku viimistluse kallal annab selleks lootust. Aga ma proovin lähipäevil ka ise RC ära ja kirjutan siiagi mõned sõnad selle kohta.

Tänasesse päeva jääb ka üks huvitav maitseelamus. Nimelt sattusin mõne päeva eest vastselt taasavatud Magistrali kaubanduskeskust külastades sellise asja peale nagu Lindti 85% kakaosisaldusega šokolaad ja mõistagi nii "tume" köitis mind kohe. Täna siis otsustasin järele proovida, mis maitsega see õigupoolest on. Hea oli, võib kohe üldistavalt öelda. Aga samas valmistas ka pisikese pettumuse, nähtavasti rohkem sellepärast, et ma ootasin rohkemat. Nimelt oli see kakaosisaldus tõepoolest suur, isegi nii suur, et vägisi tekkis pähe mõte: miks osta šokolaadi, kui võiks otse kakaod suhu kühveldada? :-) Ehk siis teisisõnu: seda va magusust, mis mu arvates teeb šokolaadist just šokolaadi ja ei millegi muu, näiteks kakaosegu või tahkestatud piima, oli natuke vähe. Selles mõttes on viimasel ajal ka tagasihoidlikumates kauplustes riiulitele jõudnud 70-72% šokolaadid (Laima ja Kalevi omad näiteks) etemad. Aga omaette nauding on muidugi ka Lindti 85%, lihtsalt ei peaks sellelt ootama tingimata seda, mida šokolaadilt enamasti oodatakse ...

Loetud: R. Vaiksoo. Aja lugu
Vaadatud: Doctor Who (Yle2), Oranus (ETV2), Päevavalgus (ETV2), Pilvede all (Kanal2), USA jalgpalli kõrgliiga: New Yorgi Red Bulls - Houstoni Dynamo (Kanal12)

No comments:

Post a Comment