20.5.12

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, mille õhtupoolikusse tõi elevust, ärevust, põnevust ja naudingut suure jalgpallilahingu jälgimine, milles Euroopa meistrite liiga finaalis olid vastakuti Müncheni Bayern ja Chelsea. Bayern, kellele, nagu sakslastele ikka, kuulus ka minu poolehoid, oli kogu mängu, nii põhi- kui ka lisaaja aina ja üha ründavam pool, nii et Chelsea retked Bayerni värava alla olid üpris harvad (vist jäi nurgalöökide suhe lõpuks umbes 18:2 või nii, mis peaks juba niigi selget keelt kõnelema). Ent kogu sellest turmtulest hoolimata oli Chelsea kaitse päris kindel ja isegi potentsiaalseid võimalusi ei suutnud Bayerni mehed kuidagi ära kasutada, ikka oli kas sihik sootuks vale või siis väravavaht "vale" koha peal ... Esimene suluseisu tõttu lugemata jäänud värav ei kahandanud kodustaadionil mängiva Bayerni indu siiski mitte ükski põrm ja veidi enne lõppu suutsidki nad õnnega pooleks ehk Chelsea väravavahi parajasti mitte kõige etema kaitsetöö tulemusel juhtima minna. Ent ei kulunud kuigi palju aega, kui Chelsea suutis selle ometi viigistada, nii et lisaaeg oli vältimatu. Mis kogu oma dramaatilisusest hoolimata ei viinud sugugi lahendusele lähemale.

Penaltid algasid Bayernile kenasti ja kulgesid natuke aega nii ka edasi - otsekui mõnituseks läks Bayerni väravavaht ise üheteistmeetrilööki sooritama ja vuhistas selle ka kenasti sisse. Aga siis tulid need lõpuvääratused ja Chelsea, kes suurema osa viimastest mängudest teel finaalini ja finaali endagi oli mänginud eeldatavalt tugevamate võistkondade vastu suuresti kaitsest lähtuvalt, jõudmata ise kuigi tihti vastase väljapoolelegi, rääkimata veel värava alla, oli ometi tulnud meistrite liiga võitjaks.

See ei olnud küll vahest tulemus, mida ma oleksin soovinud näha, aga teisest küljest, kui ikka Bayern (nagu mitmed Chelsea varasemadki, isegi veel kuulsamad vastased) ei suutnud oma marulist ülekaalu korralikult realiseerida, siis tuleb tunnistada, et Chelsea oli võidu igati ära teeninud. Ja ehkki mäng oli veidi ühepoolne, oli see ometi päris mõnu ja põnevusega vaadatav, polnud ei erilist venitamisi ega näitemängumeisterlikkuse väljanäitamist. Igatahes õhtupoolik läks täie ette.

Loetud: Horisont 5/2012; A. Mölder. Kaukaasia
Vaadatud: Heroes (TV6), Euroopa jalgpalli meistrite liiga: Müncheni Bayern - Chelsea (TV6), Reede 13: Osa 3 (TV6)

Ilmunud tõlked: Jelena Skulskaja: söögiseebi lõhn igaviku umbteel (Postimees, 19.05.2012)

No comments:

Post a Comment