27.5.12

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas ühelt poolt üha pisemat sorti artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks ja teiselt poolt taas jalgpall.

Kõigepealt aga katkestas, mitte küll tööpäeva, vaid vastalanud une, enne igasuguseid kukki ja koite helistanud postikuller, kes hoolimata sellest, et kokku oli lepitud ajavahemik 13-15, otsustas juba kella kümne paiku kontrollida kohalolekut. Ja et ma olin kohal ja tema ka lähedal, siis jõudiski pakk juba, hmm, sügaval öösel kohale, pärast mida ma sain õnnelikult küll edasi magada ... Aga olgu siis ka selle SERK-i/Varraku läkitatud pakikese sisu siin ära toodud:


Tänane Eesti jalgpallikarika finaal Levadia ja Narva Transi vahel kulges üsna oodatult, kui silmas pidada Transi viimase aja äärmiselt mannetut esinemist. 3:0 võit tuli Levadiale teenitult ja võib-olla pigem isegi Trans üllatas, suutes mõneks hetkeks isegi näidata midagi, millele võinuks mõtestatud mängu nime anda. Aga teiselt poolt oli see siiski üsna masendav mäng, sest kuigi sai öeldud, et Levadia võitis teenitult, oli ka nende mäng ikka hirmus kesine ja hambutu. Kõik need väravad tulid nõndanimetatud standardolukordadest, jah, üks üsna efektselt, aga siiski ei suutnud nad mängusituatsioonis õieti üldse midagi korda saata - ja asi polnud sugugi selles, et Transi kaitse oleks olnud eriliselt tugev või andekas. Eesti võistkondadel ei ole muidugi Euroopa sarjades tegelikult kunagi märkimisväärselt hästi läinud, aga sellise mänguga nagu Levadial täna ei ole karikavõitjal Euroopa Liigas ikka selgelt midagi peale hakata. Narva Transil muidugi veel vähem ... Jah, võib-olla Nõmme Kalju, mis praegu paistab päris korralikku mängu tegevat, suudab seal midagi ... Aga noh, eks näeb, Euroopa Liiga mängudeni on napilt üle kuu aja aega.

Loetud: Akadeemia 5/2012
Vaadatud: Eesti jalgpallikarika finaal: Levadia - Narva Trans (TV6), Kälimehed (TV3), Reede 13: Osa 4 - viimane peatükk (TV6)

No comments:

Post a Comment