7.7.09

Esmabased mõtted

Tavaline esmaspäevane tööpäev, see tähendab pühendatud tarkvara tõlkimisele. Algas küll viletsamalt - nimelt mõtlesin, et oleks hea hetk ühtlasi arvutis tarkvara uuendada ja ega see paha mõte ei olnudki, kõik töötas kenasti, ka uus kernel, ja paremini ja kiireminigi kui varem või vähemalt nii tundus. AGA - heli kadus täielikult: ei mingit heli märguannetelt, ei muusikat, üldse ei midagi, lihtsalt heli ei ole ega tule.
Tänase päeva mõttes vahest polnudki kõige halvem, sest tarkvara tõlkimine nõuab ju tublisti süvenemist ja väga suurt täpsust, aga nii üldisemas plaanis tahaks küll suhteliselt kiiresti vähemalt mingilgi määral helimaailma tagasi saada... (see tuletab meelde eile Postimehele tõlgitud kolumni, kus oli just juttu sellest, kuidas helid meid tänapäeval nagu lootevedelik kõikjal ümbritsevad... nojah, aga need on siiski helid, mida ma n-ö ise olen endale paika pannud, mitte see müra, mille vastu lugupeetav kolumni autor nii ägedalt protesti avaldas).

KDE tõlkimine just nii hästi ei edenenud, kui ma olin lootnud, aga midagi sai siiski ära teha, nii et paar moodulit võib taas enam-vähem tõlgitute hulka kanda (nojah, kdesdk-s jäi küll üks suhteliselt suur asi tegemata, aga see on ka selline asi, mida küll vaevalt keegi isegi vaatama satub). Aga ilmselt tuleb järgmine nädal võtta siiski rohkem kui üks päev, et enne 21. juulit ikka võimalikult palju ära teha, isegi kui mängude käsiraamatutega päris lõpule ei jõua. Seda enam, et tegelikult vajaksid ka Mandriva ja CUPS veidi järeleaitamist ilmselt, viimasel peagi uus väljalase ilmavalgust nägemas ja eks esimeselgi hakkab enne sügist väljalaset tasapisi neid arendusversioone tilkuma.

Loetud: Akadeemia 1/2009
Vaadatud: Flash Gordon (TV6), Pushing Daisies (Kanal2), Fringe (Pro7)

No comments:

Post a Comment