31.7.09

Neljabased mõtted

Tänasestki päevast pole palju kõnelda - igati ontlik ja usuaalne tööpäev. Hommikupooliku küll sisustas ühe tõlke tegemine Postimehele, aga nagu ma varemgi olen öelnud, on päevalehtedele artiklite tõlkimine ikka kögin-mögin ja läheb kiiresti, eriti kui võrrelda nende miljonite tähemärkidega, mida ma parasjagu valmistoodanguks läbi hekseldan...

Ontlikule tööpäevale aitas muidugi kaasa ka suhteliselt varane ärkamine, mille põhjus peitub majas käivas "küttesüsteemi rekonstrueerimises". Nende radiaatorite ja torude vahetamine nõuab mingil põhjusel agarat puurimist, just parajalt pikalt ja parajalt ajastatud vaheaegadega, et korra ülesärganuna enam lootust magama jääda ei ole, ja nad on juba väga lähedale jõudnud... (järgmine nädal peaksid minugi poole sisse astuma, siis saan laivis nautida neid vaimustavaid helisid).

Kui lisada sellele räige kuumus ja niigi napid unetunnid, siis on selge, et on ainult kaks lahendust: kas kolida ühele kahest poolusest või sukelduda töhe. Natuke kalliks kujuneda võiv reis ja mõningad allkirjad mõningatel paberitel kallutavad vaekausi selgelt viimase variandi kasuks.

Postimees oli ära avaldanud selle mõne päeva eest tõlgitud Jeroen Bulti artikli ja nagu oodata oli, olid reaktsioonid verised. Atikkel ise oli ilmselgelt provokatsiooniline ja omajagu utreeritud, aga eks ta ole, homoteema on ikka väga õrn asi ja ajab igasugustel nigu naksti harja punaseks.

Õhtul vaatasin Täheküti viimast osa. Vaevalt TV6 või ka mõni muu kanal vaevub selle järge näitama, aga tasuks muidu küll. Just selline sari, mis sobib kenasti pimedasse aega, mil mõttetegevus on ergas ja igasugustest välistest tingimustest mõjutamata. Aga no loodame, et sügise alates ka TV6 filmide-sarjade valik jälle etemaks muutub - lõppeks ikkagi ainuke kanal praegu Eestis, mis nii enam-vähem järjekindlalt ulmet, õudukaid, thrillereid ja muud sellist hingelähedast näitab.

Loetud: Akadeemia 6/2009
Vaadatud: Lasko - Die Faust Gottes (RTL), Menneisyyden salaisuudet (YLE2), Tähekütt (TV6)

No comments:

Post a Comment