18.7.09

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev.

Kuulasin ära ka Mylène Farmeri loomingu ülejäänud osa ja nagu arvatud, ei pidanud pettuma. Tõsi, eksikombel olin esitusnimekirja pannud ka tema mingid remixide väljaanded, mis olid, nagu remixid ikka, täielik saast (see on lausa üllatav, kuidas nn klubimuusikaks teisendatuna võivad ka kõige paremad asjad täielikuks, hmm, viisakalt öeldes jamaks muutuda...). Igatahes on nüüd sellise popmuusika poole pealt Madonna kõrval teine laulja teada, keda täiesti tasub kuulata, ilmselt hangin ka paar plaati, mis rohkem meele järgi olid.

Õhtul vestlesin pikemalt emaga, peamiselt rääkisime ikka sellest sugupuuvärgist. Ta oli ikka hädas selle vanema otsaga, mõistetavatel põhjustel - erinevates kohtades kipuvad nimed varieeruma, isegi daatumid võivad mõnevõrra lahku minna (ja ilmselt sugugi mitte sellepärast, et mõni kirjapanija oleks olnud eriliselt teadlik ja kasutanud "uut" kalendrit, pigem on need kas ülestähendamisvead või ka ümberkirjutamisvead või teab mis veel). Aga noh, mingit otsa pidi on ikka XIX sajandi algusesse tagasi jõutud ja ega sageli suguvõsa uurimisega palju kaugemale naljalt ei jõuagi, lihtsalt materjale on varasemast ajast lünklikumalt, mis muudab uurimise keerukamaks ja sageli nõuab väga head intuitsiooni ja vedamistki, et õige asi õigest kohast üles leida (kui on üldse, kust leida).

Tegin täna ühe kulinaarse katsetuse, paraku polnud selle tulemused just märkimisväärsed. Ema tõi viimase käimise ajal purgikese kirsse ja ma mõtlesin, et äkki võiks midagi nendega peale toorelt söömise veel vahvat ette võtta. Keetmiseks olen ma liiga laisk, kuig kirsikompott oleks muidugi nämma mis nämma, aga selleks oli neid õieti ka natuke liiga vähe, ma arvaks. Siis tuli meelde väiksena tehtud "lemmikroog": kaussi kiht vaarikaid või metsmaasikaid, veidi suhkrut peale, jälle kiht marju ja kiht suhkrut ja nii edasi. Ma küll natuke kahtlesin, kas kirssidega sama mõnusat efekti tekib, aga otsustasin proovida. Kahtlused olid paraku õiged... Mitte et tulemus halb oleks olnud, aga siiski oli tegemist endiselt kirsside ja suhkruga, mitte sellise keelt alla viiva ühendumisega nagu vaarikate või maasikate puhul. Aga no lõppude lõpuks, kuidas sa ikka teada saad, et reha peale astudes on tulemuseks sinine silm, kui sa reha peale ei astu...

Loetud: Akadeemia 4/2009
Vaadatud: NCIS: Kriminalistid (TV3)

No comments:

Post a Comment