27.7.09

Pühabased mõtted

Täna kulges KDE mängude käsiraamatute tõlkimine vaat et tõusvas joones, ehkki osa aega võttis ära ema külaskäik. Üheksa mängu (või õigemini kaheksa, sest ühe kohta on kaks eraldi faili) käsiraamatut ongi veel jäänud. Eks näis, kuidas homme jõuab. Natuke kahtleks, et päris kõigega valmis saab, sest homme ootab ees ka üks tõlge Postimehele. Samas on Postimehe tõlked enamasti ju suhteliselt pisikesed ega nõua väga palju aega (võrreldavad näiteks ema külaskäiguga - aja mõttes siis muidugi :-) ).

Loodetavasti ei sõida Diplomaatia just homme oma soovidega sisse - aega ju ilmumiseni veel on, nii et deadline pole käes ja ega siis üks lugupeetav ajakirjandusväljaanne ei hakka enne ruumi täitmise pärast muretsema, kui tõesti viimane hetk käes või möödas... (nojah, see teeb nüüd tegelikult Diplomaatiale liiga, sest kuigi neiltki tuleb mõnikord ikka päris viimse hetke asju, siis tavaliselt on nad suhteliselt hästi graafikus (vähemalt tõlgete osas, muust ma ju kuigi palju ei tea) - nagu ka seekord, kus tegelikult juba kaks asja ees ootamas, mida ma lihtsalt loomupärasest laiskusest ei ole jõudnud veel ära teha...)

Ema külaskäik oli selles mõttes hea, et koos tema ja Raivoga sai kenasti teist tuba täitvatest kõikvõimalikest kogunenud pappkastidest lahti. (Kunagised kogemused kolimisega näitasid, kui oluline on omada mingitki kastide tagavara... :-) ) Muidu vahest polekski midagi, aga järgmine nädal seisab eest asi, mida uhke nimetusega kutsutakse "küttesüsteemi rekonstrueerimiseks" ehk siis radiaatorite ja torude ja värkide väljavahetamine ja selle eel on kurjad kirjad seinal, mis kohustavad nii enam-vähem pool korterit tühjaks tegema, et töömehed saaksid end mõnusalt ja vabalt laiutada, et siis usinalt askeldama ja meie põlve paremaks muutma asuda.

Et osa pappkaste sai keldrisse viia, siis selgus, et vahepeal (ma vist viimati käisin oma boksi uudistamas nii poolteist aastat tagasi...) oli keegi pidanud heaks tabaluku lihtsalt läbi hammustada ja mingit imelikku tavaari sinna sisse toimetada, õnneks suhteliselt väikeses koguses, paar kotitäit midagi, mis võib-olla on rämps, aga võib-olla ka kellelegi vajalik kraam, mine tea. Igatahes peaks uue luku hankima, sest isegi kui ma oma latrit just aktiivselt ei "kasuta", ei meeldi mulle siiski, et seda teeb keegi teine. See eestlaslik kadedus - ise ei tee, aga teisele ka ei anna - istub ikka nii tugevasti sees :-)

Loetud: Akadeemia 5/2009
Vaadatud: Majavalvur (TV3), Dekameron (PBK), Spawn (Kanal2)

No comments:

Post a Comment