19.7.09

Laubased mõtted

Leidsin, et täna on tagumine aeg alustada KDE 4.3 ilmumise eelset maratoni, et see väljalase tuleks nii võimalikult hää ja korralik, kui ma vähegi oskan ja suudan. Tõlgete sisseminekuks on viimane tärmin esmaspäev, nii et aega on kolm päeva, mida pole just palju, aga teisest küljest ei ole ka eesootav töömaht nüüd selline, et üldse ei oleks mõtet pingutada. Tõsi, on usutav, et kogu dokumentatsiooni siiski ei jõua, aga ma vähemalt loodan, et tegemata jääv osa oleks piisavalt pisike, et 4.4 eel ei peaks nii palju enam mõtlema puhtale tõlkimisele, vaid saaks anda juba ka mingi muulaadse panuse, olgu siis dokumentatsiooni ekraanipiltide või rakenduste mõningate andmelisandite või veel millegi kujul, milleks KDE4 senise tõlkimise kõrvalt pole lihtsalt aega jäänud.

Rakenduste poole pealt avastasin, et üks jubinake oli jäänud eelmisel nädalal tõlkimata - uue asjana oli tekkinud Plasma klahviolekute mootor, mida ma lihtsalt polnud tähele pannud. Nüün on see igatahes eestindatud ja nii on rakenduste pool tavapärases täistõlgituses - või, nojah, kui täpne olla, siis see alatine üks puuduolev string, mis kaob alles siis, kui ilmub keegi kena häälega inimene, kes Kartulimehe mängule helid ära teeb. Mõned pisiparandused tegin ka KOffice 2.0 tõlgetesse, et see oleks veidi ühtlasem, aga et 2.0 ei ole veel n-ö tavakasutajatele mõeldud, siis jääb selle kasutajaliidese põhjalikum revideerimine tulevikku.

Dokumentatsiooni osas läks tõlkimine samuti edukalt. Et teha on jäänud peamiselt suuremad asjad pluss mängude dokumentatsioon, siis ühikuliselt ei olnud tõlkeid just palju, aga no umbes 500 stringi poole päevaga on tegelikult päris hea tulemus. Homme jõuab loodetavasti ka mängude juurde ja eks siis selgub täpsemalt, kas ja kui palju on lootust neid ära jõuda teha.

Loetud: Akadeemia 4/2009
Vaadatud: Varitsus (TV6), Killer Babes (RTL)

No comments:

Post a Comment