6.7.09

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev oli. Tegin küll ka lisaks Postimehele ühe järjekordse tõlke, aga see oli selline tavaline NYTSYN-i kolumm, mis kuigi palju aega ei võtnud.

Ema saatis taas uuendatud variandi sugupuust, mida ma paraku ei jõudnud veel põhjalikumalt uurida. Ta on viimasel paaril nädalal ikka väga võimsalt selle kallal tööd teinud ja asju uurinud. Aga see kaugema mineviku osa, mis sinna 19. sajandi algusse läheb, paistab ikka veel omajagu segane olevat. Ilmselt peaks tal aitama, kui vähegi aega leidub, neis arhiivimaterjalides veidi selgust saada, vahest tuleb ajaloolase haridus siin veidi abiks...

Huvitava artikli peale sattusin, mis kõneles KDE vigadest, õigemini küll teatatud vigadest. Ka mulle oli jäänud mulje, et vigade hulk aina kasvab - võib-olla üheks põhjuseks ka see, et ligikaudu 50 veateadet, mida ma teataval määral jälgin, ei ole kuidagi ilmutanud kalduvust sulguda... No ja üle 18 000 vea ning umbes 16 000 soovi on ikka päris palju. Aga artiklist selgub, et aastase intervalliga asju vaadates on veateadete arv isegi vähenenud, küll vaid nii 150 võrra, aga siiski! See on õieti päris positiivne, eriti kui arvestada, et alguspunkt paikneb KDE 4.1 eel ehk siis 4.0 väljalaske ajas ja sellest peale on ikka päris palju uut (või uuendatud vana) juurde tulnud - ehk siis täiesti reaalne oleks ju ka see, et veateadete arv hoopis suurenenuks. Nii et selles mõttes on küll KDE4 üsna edukas olnud.

Õhtul vaatasin Pro7 pealt järjest kaht filmi, Date Movie ja Epic Movie. Ah, kui palju irvitamist seal oli! :-) Kahe peale kokku vähemalt kümmekond filmi leidis parodeerimist, aga kindlasti võis neid ka rohkem olla, need olid need, mida ma oskasin ära tunda. Muidugi, muud neis filmides õieti polnudki kui paroodia, aga vähemalt oli üsna jaburalt tehtud, nii et hea muie oli kogu aeg huulil.

Loetud: Akadeemia 1/2009
Vaadatud: Date Movie (Pro7), Fantastic Movie (Pro7), Severance (Pro7)

No comments:

Post a Comment