25.7.09

Reedesed mõtted

Jälle tavaline tööpäev ehk vähe juttu, palju villa :-)

Täna oli üle pika aja elik kollektiivpuhkuse taas postkasti potsatanud Sirp. Njah, puhkus oli täiega näha - leht oli ikka suhteliselt tühi mu meelest. Või noh, midagi ju just nagu oli, aga samas polnud ka...

Selgus, et veel üks noor sugulane on tubli pesakonna pilte suguvõsa kokkutulekust üles pannud. Ega seal võrreldes varasemalt nähtutega midagi palju uut ei olnud, mõned huvitavad kaadrid siiski, aga ikka oli hea vaadata :-)

Õhtul tekkis openoffice.et kanalil korraks väike arutelu teemal, kui palju sõnesid mingites projektides on. Selgus, et GNOMEs on neid põhipaketis umbes 43 000, millest 36 000 on tõlgitud. KDE stabiilses harus ehk peatses 4.3-s on sõnesid umbes 100 000, millest kõik on tõlgitud (välja arvatud üks, seesama KTuberlingi mängukese oma, mis saab "tõlgituks" siis, kui keegi oma kena häälega sellele helid valmis teeb...). KDE arendusharus on sõnesid veel rohkem, pea 160 000. Ja kui lisada veel dokumentatsioon, mida stabiilses harus on nii 50 000 ja arendusharus 70 000 sõne jagu, siis on ikka tohutu kogus küll. Ma peaksin lausa uhkusest upakile kukkuma, et pea kõik see on ka tõlgitud. Nojah, Ain torkas vahele, et OpenOffice.org-is on sõnesid 70 000 ringis - ka need on pea kõik tõlgitud (suhteliselt väike osa, mäletamist mööda tublisti alla kümnendiku dokumentatsioonist on tõlkimata).

Loetud: Akadeemia 5/2009, Sirp 24.07.2009
Vaadatud: NCIS: Kriminalistid (TV3)

No comments:

Post a Comment