20.10.09

Esmabased mõtted

Täna oli esmaspäeva kohta ebatavaline päev: tarkvarale hästi vähe aega ja ka (päris:-) )tõlkimisele suhteliselt vähe, suurem osa aga mõningate siinkohal lahti kirjutamata jäävate asjade ajamisele.

Hommikul tegin korda Mandriva tõlked - viimastel päevadel ehk siis enne paari päeva pärast valmivat sügisväljalaset oli sinna uusi ja kahtlaseid stringe veidi juurde tekkinud. Ega neid väga palju polnud, aga natuke siiski ja mõningate uute omaduste/võimaluste tõttu ka üsna nähtavates kohtades. Kuigi täna oli vähemalt esialgse kokkuleppe kohaselt viimane tõlkimise päev, nägin õhtul, et vähemalt initscriptsi moodulis (need on need teated, mis jooksevad ekraanil arvuti käivitamise või seiskamise ajal ja mida enamasti ei näe, kui nende nägemist spetsiaalselt sisse ei lülita) tehti veel mõningaid parandusi. Eks näeb, kas neid ka tõlkida lastakse või jäävadki siis üksikud kirjed siiski ingliskeelseks. Igatahes praegu on Mandriva tööriistade tõlge kenasti 100% peal, nagu juba aastaid see ikka on olnud.

Et oli ette näha, et KDE kallale ma eriti ei jõua või kui asuks, jõuaks väga vähe teha, siis jätsin selle sedakorda homse peale ja otsustasin õhtupooliku pühendada tavapärasele raamatutõlkimisele.

Üks vahva uudis tuli päeval: Rammstein kavatsevat taas Eestisse tulla, järgmise aasta 24. veebruaril elik iseseisvuspäeval. Ei ole seni nende uut plaati kuulanud, võib-olla peaks seda tegema, et kindlamini otsus langetada. Samas, see muusikaline kollektiiv on piisavalt südamelähedane, et sinna ka minna põrsast kotis ostma... Eks näeb, paar päeva on aega, enne kui piletimüük privilegeerituile :-) algab...

Loetud: Tuna 4/2008
Vaadatud: Välisilm (ETV), Meedium (Kanal2), Kaks ja pool meest (Kanal2), Vulkan (RTL)

No comments:

Post a Comment