21.10.09

Teisibased mõtted

Eilse mitte-tarkvara-tõlkimise-päeva jätkuna oli siis tänane päev pühendatud just tarkvarale. Tõsi, segavaid tegureid oli ka täna õige mitu, nii et täiemahulist tööpäeva ei saanudki nautida, aga midagi õnnestus siiski ära teha.

Hommikul selgus, et Mandrivasse oli ka veel paar uut stringi ikkagi juurde tulnud, nii et sai ka need ära tehtud - rohkem juba protsendi huvides, sest need olid riikide nimed ja sealjuures sellised, mille puhul pole vahet, kas nad on inglise või eesti keeles. Seejärel sai ette võetud üksikud KDE stabiilsesse harru ilmunud kirjed ning siis juba KDE arendusharu kallale asutud. Põhiliselt võib öelda, et valdav osa tulevasest KDE 4.4-st on tõlgitud, veidi on veel teha moodulites kdepim ja kdepimlibs ning on ka mõned üksikud asjad, mis nõuavad kas rohkem uurimist või lausa konsulteerimist mõne asjatundjaga, aga igatahes kasutajaliidese poole pealt on asi üldiselt valmis. Nii et järgnevatel nädalatel ilmselt tuleb ette võtta dokumentatsioon ning seejärel extrageari ja playgroundi asjad.

Mõned innukad inimesed on ette võtnud päris vahva asja ja asutanud Vaba Tarkvara Klubi, mis sai täna maha oma esimese üritusega. Ma ise küll nende üritusele ei jõudnud, aga tundub olevat huvitav asi - loodaks, et see liiva ei jookse. Õieti sain küll juba isegi kutse nende ühest järgnevast üritusest osa võtta ja seal veidi tarkvara tõlkimisest kõnelda. Ilmselt võtan kutse ka vastu, aga eks näeb, kui päev lähemale jõuab...

Loetud: Tuna 1/2009
Vaadatud: Teadmata kadunud (Kanal2), Hellboy - kangelane põrgust (Kanal2), Vastasseis (TV3)

No comments:

Post a Comment