31.1.10

Laubased mõtted

Suurelt osalt juba tavaline tööpäev. Väikese vahelduse tõi sisse üks Diplomaatia tõlketöö. Enne seda aga pakkus ohtralt vaheldust ja valmistas tohutut rõõmu remondijäänuste koristamine. Ilmselt tuleb homme veel üks tiir koos korraliku ja põhjaliku põranda ja muude pindade pesemisega ette võtta, et korter vähemalt mingil määral omandaks remondieelse välimuse (päriselt see muidugi ei õnnestu juba varem mainitud asjaolu tõttu, et käesoleva remondiga kaasnes mõnede pindade paljastumine, mis jäävad nüüd igatsevalt ootama uut remondilainet...).

Ühtlasi üritasin kokku lüüa ka remondikulud. Ega ma väga palju oma eeldustes ei eksinudki. Olin seadnud minimaalse lati 30 000 ja maksimaalse 40 000 peale, tegelikud kulud olid veidi üle 40 000 (pigem siiski 45 000 kanti) ja oleks vahest jäänud ikkagi alla 40 000, kui ma poleks edevalt muudkui kallimate asjade poole kiiganud :-) Aga sellest hoolimata on rõõm korda saanud ruumi üle palju suurem kui kerge ülekulu...

Jaanus Piirsalu oli jätkanud oma Ukraina reisikirja. See kujutab endast jätkuvalt head lugemist.

Sügisel hangitud ruuter tegutses nii isepäi, et otsustasin ta täna tagant võtta ja piirduda taas Starmani modemiga. Ma ei olnud seda ruuterit vahepeal kasutanudki, aga nüüd remondimehe soovile õhtuti veidi internetis uudiseid lugeda ja muud huvitavat teha vastu tulles panin ta taha. Üheksa päeva jooksul tuli teisel neli korda voolujuhe tagant kiskuda, et ta suudaks uuesti aru saada, et ta tegelikult peab tagama internetiühenduse - mingil hetkel, tundus, sõitis ruuteril lihtsalt juhe kokku ja ühendus kadus. Muidugi, ega see saba tagant kiskumine ja mõne minuti pärast tagasi torkamine ju ka eriline vaev ei ole, aga et kaablimodem sellist nalja reeglina ei ole teinud, siis miks ikka ennast liigselt vaevata.

Loetud: C. Wilson, Pühapaikade atlas
Vaadatud: Neetute mets (TV6), Smallville (ETV)

Ilmunud tõlked: Rasvastest aegadest ja kõhnadest - masu soosib vöökoha paksenemist (Postimees, 30.01.2010)

No comments:

Post a Comment