1.2.10

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas põgusalt ema külaskäik. Ta kibeles pärast mu vannitoa remondi lõppemist seda vaatama juba eile, aga et neil endal on samuti akende vahetuse järgne väiksemad korteriilustamise tööd lõppjärgus, siis sai see teoks alles täna (viivitus tasus ennast täiega ära, sest ema oli teinud imehead mustikakisselli!). Tundus, et nii ema kui ka Raivo jäid asjaga rahule, ehkki mõlemad olid veidi imestunud mu laevalgustuse valiku peale: ma otsustasin sinna panna kolm LED-lampi, mis annavad kena, seinte tooni tõttu ühtaegu rahustavalt ja ergastavalt sinaka hämaruse - lõppeks pole ju ihuhädade rahuldamiseks eriliselt eredat valgust vaja (rääkimata sellest, et ka kolm LED-i võtavad imevähe elektrit: varasemad kaks lampi olid reeglina 80- või 100-vatised, need kolm on kokku 4,5 vatti...) ning kraanikausi/peegli juures ja dušinurgas on omaette valgustus, mis rahuldab kõik sealsed vajadused. Ema imestas ka segisti üle ega osanud seda esimese hooga käsitsedagi, aga siis paistis see talle meeldima hakkavat :-)

Täna avastasin ka, et üks lugu, mille ilmumises ma olin juba kahtlema hakanud, on siiski leheveergudele jõudnud, aga Postimehe internetiväljaandes väga osavalt ära peidetud. Tegemist oli siis looga, mis sisu järgi pidanuks kindlasti ilmuma hiljemalt eelmisel neljapäeval, aga ei RSS-voog ega ka lihtsalt veebilehe uurimine seda ei näidanud. Täna otsustasin veidi selgust tuua ja lõpuks leidsingi selle spetsiaalselt Afganistani leheküljelt. Osavalt peidetakse lugusid :-) Igatahes sain nüüd neljapäevast ajaveebi sissekannet täiendada - ühel päeval ilmus koguni kaks tõlget!

Õhtul vaatasin Pro7 pealt Harry Potteri saaga viiendat osa (Eesti telekanalitele peab seda paraku pea aasta aega veel ootama, aga eks need levitamise iseärasused ole juba kord sellised). Ma olin üsna põnevusega oodanud, millisena kujutatakse filmis suuremaid võlurite kokkupõrkeid, ja ei pidanud pettuma: olidki sellised visuaalselt üsna efektsed, aga pingelisusest hoolimata samas väga, kuidas öelda, igavad - just sellised, nagu nad ilmselt tegelikkuses ongi. Õnneks ei olnud filmitegijad lasknud ennast kehvade efektide maailma kanda, kus selliseid tegevusi saadavad ikka hirmsad näomoonutused ja nii loitsija kui ka loitsitu kehade mõttetu vonklemine ja teab mis lapsikud jubedused veel.

Loetud: C. Wilson. Pühapaikade atlas
Vaadatud: Ärapanija (Kanal2), Harry Potter und der Orden des Phönix (Pro7)

No comments:

Post a Comment