9.2.10

Esmabased mõtted

Ei olnud see päev liha ega kala, aga päris untsu läinuks ka teist nimetada ei saa :-) Tavaliselt on mul esmaspäevad tarkvara tõlkimisele pühendatud ja nii oli ka täna kavas, aga korralikult see välja ei tulnud. Alustuseks tegin ära mõned Mandrivasse juurde ilmunud stringid - paistab, et kavas on hakata pakkuma pisikest apletti, mis annab teada, kui kettal hakkab ruumi nappima. Ma olen aru saanud, et mitmed kasutajad tunnevad selle järele suurt ihalust, nii et ju see siis üks väärt lisandus on.

Siis võtsin KDE ette, aga hädad sealt algasidki. Pärast seda, kui nüüd nähtavasti homme ametlikult ilmuv KDE 4.4 stabiilseks ära sildistati, tekkis vajadus luua Lokalizes omaette tõlkeprojekt ka stabiilsele harule. Aga paraku on Lokalize projektiloome koha pealt kohe äärmiselt hale, nii et pika mässamise järel vihastasin ja tegin lausa veateate. Sõnaga, lõpuks sain selle tööle ja tegin stabiilsesse harru tekkinud üksikud uued stringid ka korda, aga tööisu võttis see põhjalikult ära.

Seepärast otsustasin, et nagu KDE 4.3 ajal, tuleks seekord ära tõlkida ka 4.4 väljalasketeade, et huvilised saaksid seda soovi korral ka emakeeles lugeda. Mulle ei ole selliste reklaamihõnguliste tekstide koostamine ega isegi tõlkimine kunagi eriti meeldinud, aga hakkama ma sellega sain ning võib vahest loota, et siis homme on väljalasketeade lisaks ingliskeelsele originaalile kättesaadav muu hulgas ka eesti keeles.

Ülejäänud osa päevast kulutasin siis tavapärasele raamatutõlkimisele, millest pole midagi suurt kõnelda (kui see muidugi välja jätta, et ikka endiselt aeglaselt edeneb - paganama suur väsimus on üldiselt peal, kangesti tahaks juba jõuda hetke, kus saaks aja maha võtta, aga sinna läheb veel aega...).

Loetud: Vikerkaar 1-2/2010
Vaadatud: Meedium (Kanal2), Kaks ja pool meest (Kanal2)

No comments:

Post a Comment