10.2.10

Teisibased mõtted

Valdavalt tavaline tööpäev. Täna nägi siis ametlikult ilmavalgust KDE SC 4.4, seesama, mille väljalasketeate tõlkimisest ma eile kõnelesin. Tegin sellest ka eraldi sissekande, aga ega selles suurt rohkem ei olnud kui viide mainitud väljalasketeatele. Viimasele võib vahest lisada ainult seda, et jätkuvalt on õnnestunud hoida KDE stabiilsete väljalasete tõlkimise taset 100% peal - kuigi jah, paraku ka seekord ei jõudnud veel nii kaugele, et tolle nn sügavama lokaliseerimisega tegelda, mis tooks mõnessegi rakendusse spetsiifilisemaid asju, nt eestikeelseid sõnamänge või klaviatuuriharjutusi jms.

Pärastlõunal käisin korra linnas ja kogesin, et temperatuur ei tähenda sel talvel ikka õieti mitte midagi - noil 30 kraadi ligi ulatunud päevadel oli tunde järgi märksa talutavam väljas liikuda kui näiteks täna või mõnel teiselgi päeval, kus miinuskraade ametlikult poole vähem on olnud. Käigu enda mõte oli osaleda oma onu Urmas Miku mälestusnäituse avamisel Haus galeriis. See oli õieti üsna tagasihoidlik üritus, kus lisaks galeriipoolsetele esindajatele olid peamiselt kohal ainult mu kadunud onu lähimad sugulased ja tuttavad. Aga näitus jääb avatuks kuuks ajaks, nii et kui keegi sellise kunsti vastu huvi tunneb, siis tasub läbi astuda - seda enam, et tegemist on näitusmüügiga. (Igasuguste asjade jäädvustamise vastu huvi tundev ema tegi sellest üritusest ka paar kaameravideot ja pilte; viimaste juures on küll paar viimast pilti tegelikult ühelt eelmiselt näituselt pärit.)

Õhtul jõudsid uuesti mu juurde ka remondimehed ja asusid siis vannitoale viimast lihvi andma elik dušikabiini paigaldama. Hilisõhtuks oli see ka kenasti paigas ja kuigi homsele jäävad veel paar pisikest viimistlemistegevust, võib nüüd öelda, et suur remont on valmis. Tulemus on igatahes mulle endale väga meeldiv - kuigi jah, vahest oleks võinud avaramalt mõelda ja vannituba natuke teiste ruumide arvelt isegi laiendada, aga jäägu need mõtted mõne aasta kaugusse tulevikku, kui ma olen praegust (ehkki veidi kitsukest, aga siiski) vahvat ja ülesmukitud ruumi piisavalt nautida saanud :-)

Loetud: Vikerkaar 1-2/2010
Vaadatud: Välisilm (ETV), Välisilm esitleb: Jumal, õnnista Islandi (ETV), Ülisalajane (Kanal2), Terminaator: Sarah Connori kroonikad (Kanal2), Supernatural (Kanal2)

No comments:

Post a Comment