19.6.12

Esmabased mõtted

Tavaline esmaspäev ehk tarkvara tõlkimise päev, mis taas kulus täieliselt KDE peale. Seekord oli küll tegu laiema haardega, sest vahepeal oli ülevaatamist vajavaid stringe ilmunud ka stabiilsesse harru (peamiselt küll mõned extrageari rakendused, mis samuti stabiilset haru kasutavad) ning arendusharus läks põhiaur hoopis dokumentatsiooni peale - lõppeks on ju KDE SC 4.9 ilmumiseni vaid napilt üle kuu, nii et viimane aeg oli ka käsiraamatud korda seada. Päris lõpule ma sellega ei jõudnudki, jääb veidi ka järgmisse nädalasse, aga ega hirmus palju seal uut ka ei olnud, suhteliselt palju oli lihtsalt ülevaatamist vajavaid asju, kus parandatud oli ingliskeelset originaali, mis aga ei nõudnud peaaegu mingit vajadust midagi tõlkes muuta.

Jalgpalli EMil olid täna C-alagrupi viimased mängud, mis taas tõid tublisti pinevust: kui ka Iirimaal oli kojusõit juba ette selge, siis ülejäänud kolme edasipääs sõltus tugevasti sellest, kuidas täna mängitakse. Samas ei saa ka öelda, et Iirimaa oleks oma viimase kohaga alagrupis ja kojusõiduga kergelt leppinud: itaallastel ei olnud nende vastu kohe sugugi lihtne ja õieti ei saanudki nad oma mängu lõpuni korralikult tööle, nii et võit 2:0 tuli küll teenitult, aga üldse mitte kergelt. Samamoodi ja veelgi rohkem olid hispaanlased hädas horvaatidega, kes esimesel poolajal võiks lausa öelda, et betoneerisid oma väravaesise nii ära, et hispaanlased ei pääsenudki sinna kuigi sageli. Ja nende taktika lõhkus ka hispaanlasi nii palju, et nemadki ei saanud oma mängu korralikult käima. Lõpuks nad küll 1:0 võitsid, aga see oli juba rohkem juhus, et niisugune tulemus jäi ka lõppskooriks, Nüüd jääb siis üle veel vaid oodata homseid mänge, et teada saada, kes Hispaaniale ja Itaaliale veerandfinaalis vastu tulevad ...


Loetud: Akadeemia 6/2012
Vaadatud: Grace'i päästmine (TV3), jalgpalli EM: Itaalia-Iirimaa (ETV), jalgpalli EM: Horvaatia-Hispaania (ETV2), Meedium (Kanal2)

Tarkvaratõlked:
KDE stabiilne haru
KDE arendusharu - kasutajaliides
KDE arendusharu - dokumentatsioon

No comments:

Post a Comment