3.6.12

Laubased mõtted

Peaaegu olematu tööpanusega päev, mida alustas ja millele andis tooni maailmameistrivõistlustel osalemine. Eks see võib mu puhul kõlada ju imelikult, et maailmameistrivõistlused, aga nii seda nimetatakse - tegu on siis (individuaal)mälumängu MMiga, millest ma juba möödunud aastalgi osa võtsin.

Seekord oli toimumispaigaks Reaalkool otse keset linna möödunud aasta linnaserva TTÜ asemel. Osalejaid oli mu meelest tunduvalt vähem, kuigi hiljem protokolle vaadates selgus, et Eesti peale kokku (lisaks Tallinnale peeti samal ajal võistlus ka Tartus) oli vähenemine üsna napp: sel aastal 67 inimest, eelmisel vist 75 või nii. Aga minu puhul oli vanadusnõtruse ilmnemine igatahes selge: möödunud aastaga võrreldes oma kümmekond punkti vähem ja kohtki kehvem. Täpsemalt siis Tallinna 23 võistleja seas 13. ja Eesti 67 võistleja seas 21. Tabelit võib vaadata siit, küllap kilb.ee paneb millalgi ka küsimused-vastused üles. Maailma mastaabis pole veel koht teada, nii palju on igatahes selge, et viimase paari aasta maailmameister sedakorda ei võitnud, loovutades koha teisele kõvale võistlejale, kes varasematel aastatel on natuke tagapool olnud.

Tagasimineku põhjusi analüüsida proovides tundus, et vahest polnud mäng ise märkimisväärselt raskem, küll aga jäi terve hulk vastuseid "lauda", see tähendab mingi kõhkluse taha kinni või siis valitud paarist-kolmest tõenäolisena tunduvast just see vale. Kõige rohkem on kahju just põrumisest ehk tagasiminekust ajalooplokis, kus tegelikult oleks olnud potentsiaali 30 võimalikust 26-27 punkti kogumiseks, aga tuli vaid 18 (eelmisel aastal 22). Teisteski plokkides oli liigagi palju selliseid küsimusi, mille vastus jäi mingi mälutõrke taha kinni, tekitades õige vastuse kuulmisel laubale laksamise momendi. Aga noh, teisest küljest tuli natuke kogemusi jälle juurde ja sai ka veidi selgemaks, millele tasuks järgmisel aastal valmistudes rohkem rõhku panna (ja ühtlasi ka see, millele kohe kindlasti ei tasu rõhku panna - minu puhul asjad, mis käivad rubriiki "Meelelahutus", kuigi seda mõistetakse sellel MMil üsna avaralt). Seegi väärt teadmine.

Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Reede 13: osa 5 - uus algus (TV6)

Ilmunud tõlked:
Vello Vikerkaar: staaridest ja autodest (Postimees, 02.06.2012)
Liisa Steinby: miks meil aega ei ole? (Postimees, 02.06.2012)

No comments:

Post a Comment